GroundhopCollection

27-03-2015

S.V. Werder Bremen dgermany - Kosova kosovo

 

SV Werder Bremen - Kosova

 Entree: € 12,-     Aanvang: 18.30u.

 

 3834

                  2-0

 KOSOVO
 

 Competitie: Vriendschappelijk

 

 Land: Duitsland dgermany

 

 Stadion: Eintracht-Stadion

 

 Stad/Dorp: Nordhorn

 

 Toeschouwersaantal: 3500

 Doelpuntenmakers:

 1-0  Aycicek                 27"

 2-0  Bartels                  88"

 

* Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor het overlijden van een bestuurslid van Eintracht Nordhorn.

* Deze bijzondere wedstrijd is tot stand gekomen dankzij ex-keeper Dieter Budenski deze thans in het bestuur van Werder Bremen zit. Na de DFB-Pokalwedstrijd, waar ikzelf ook bij was, in 2008 (uitslag 3-9) tussen Eintracht Nordhorn en Werder Bremen bleef er contact tussen beide verenigingen en beloofde Werder nog eens terug tekomen naar het Eintracht-Stadion. Budenski zocht met voorzitter Van Gils van Eintracht contact en zo kwam er en overeenkomst omtrent deze wedstrijd. Werder zou weer een wedstrijd komen spelen.

Kosova zou de tegenstander worden. Kosovo is een jonge voetbalnatie ( vanaf 2014 en nog geen 30 wedstrijden) dat nog niet door elk land erkent word. In 2008  heeft het zich de onafhankelijkheid uitgeroepen t.o.v. Servië alwaar het land tot dan toe behoorde. Servië erkent deze onafhankelijkheid niet en beschouwd Kosovo als een autonome provincie. Veruit de meerderheid van de Kosovaren hebben een etnische Albanese achtergrond en voelen zich dus verwant aan Albanië. Er woont maar een hele kleine minderheid aan Serviërs.

Als olympisch land is Kosovo wel toegestaan maar de UEFA en FIFA erkennen dit land niet. Zodoende is men uitgesloten van de toernooien. Omdat na overleg van de FIFA met Servië en Kosovo wel toegestaan word om oefenwedstrijden te spelen tegen nationale elftallen en clubs moeten ze alternatieven zoeken.

Zodoende komt vanavond het nationale team van Kosovo in actie tegen Werder Bremen. Omdat het een interland weekend betreft kan Werder met de "grote" jongens spelen omdat er geen speler bij Die Mannschaft zit. Het is niet zomaar een vriendschappelijk potje maar voor de Kosovaren maar wel degelijk een serieuze test.

Ondanks de 2-0 had Werder het af en toe knap moeilijk met de Kosovaren. Een gelijkspel zou verdient zijn geweest.  Naast de neutrale en Werderfans waren vele Kosovaren en Albanezen van de partij.