GroundhopCollection

 

29-06-2013

A.Z.S.V. - F.C.Twente

     azsv-fc twente

                                                      Entree € 10,-   Aanvang 16.00u.

 

 

 

 azsv aalten

0-10

 twente

 Competitie: Vriendschappelijk

 Land: Nederland netherl

 Stadion: Sportpark Villekamp

 Stad/Dorp: Aalten

 Toeschouwersaantal: 1500

 Doelpuntenmakers:

 0-1   Plet                     7"

 0-2   Plet                     12"

 0-3   Janssen                25"

 0-4   Promes                34"

 0-5   Born                    59"

 0-6   Zschusschen         68"

 0-7   Peters                  69"

 0-8   Peters                  87"

 0-9   Promes                 89"

 0-10 Eghan                   90"

 

Het nieuwe seizoen begint weer. Twee weken had ik geen wedstrijd gezien. Traditioneel probeer ik in de voorbereiding van F.C.Twente veel oefenwedstrijden mee te pakken. De Aaltense Zaterdag Sport Vereniging (A.Z.S.V.) – F.C.Twente was de eerste in het nieuwe seizoen. Samen met een kameraad gingen we met de auto richting het dorpje Aalten in De Achterhoek. Via een paar weggetjes binnendoor konden we dichtbij het sportpark parkeren. De kaartjes had ik van de week al gekocht bij F.C.Twente. Voor mij is Sportpark Villekamp geen onbekend terrein. Ik was er in voorgaande jaren al twee keer geweest. Dat was ook met de voorbereiding van F.C.Twente. Tegenstanders toen waren Dunfermline (2003/2004) en Borussia Mönchengladbach (2009/2010). Tegen A.Z.S.V. was hier nog niet gespeeld.

A.Z.S.V. is opgericht in 1948. Men speelt vanaf 1958 op de huidige locatie na vele omzwervingen door het dorp. In 1970 werd er naar de 3e Klasse gepromoveerd. In 1973 bij het 25 jarig bestaan werd er ook al geoefend tegen F.C.Twente als jubileumwedstrijd. Keeper Eddy Pasveer kwam toen over van A.Z.S.V. naar F.C.Twente. Pas in 1987 klom men naar de 2e Klasse en 1992 zelfs naar de 1e Klasse. Omdat de vereniging steeds groter werd ging men toen de accommodatie aanpassen en de tribune werd gebouwd. Het bleef echter bij een jaar in de 1e Klasse. Toch slaagde men er opnieuw in om in 2002 opnieuw te promoveren. Afgelopen seizoen kwam hier de bekroning op door kampioen te worden in de 1e Klasse D. Dit jaar speelt men voor het eerst in de Hoofdklasse C. Deze wedstrijd tegen F.C.Twente is daar een mooi bedankje voor. Na deze wedstrijd gaan de spelers 5 weken vakantie tegemoet.

Voor Twente is deze regio erg interessant omdat heel veel potentieel qua supporters. Vorig jaar werd er ook al geoefend in De Achterhoek en werd er een nieuwe supportersvereniging in Winterswijk opgericht.

Sportpark Villekamp ziet er erg netjes uit. Aan de ene kant een mooie zitribune en aan de andere kant een onoverdekte staantribune met terras. Voor deze wedstrijd was er nog een onoverdekte zittribune bijgeplaatst. Het veld lag er ook keurig bij.

F.C.Twente begint deze voorbereiding met veel jeugdspelers en beloften. Omdat Jong F.C.Twente evenals Jong Ajax en Jong P.S.V. toegelaten is door de K.N.V.B. in de Jupiler League. Voor Twente is dit een goede zaak m.b.t.de ontwikkeling van de jonge spelers maar voor de Jupiler League vind ik het een ramp. In principe spelen de beloften voor spek en bonen mee. Kampioen worden kan niet en periodetitels halen eveneens. Van mij persoonlijk had dit dus ook geen doorgang moeten krijgen en gewoon in een beloftencompetitie de wedstrijden moeten spelen.

Zo’n 1500 toeschouwers zagen dat Twente gelijk het overwicht had. Met veel basisspelers van afgelopen seizoen inclusief welligton die op stage is begonnen de Tukkers fel. Zo lag na 7 minuten de eerste er al in. Boschker had ,behalve een prachtige vrije trap van A.Z.S.V.die hij uit de kruising tikte, vrijwel niks te doen. Toch stond het maar 0-3 bij rust. Twente gooide er een ander (jeugd)team tegenaan in de tweede helft. Het doelpuntencircus kon beginnen. F.C.Twente walste over de kersverse Hoofdklasser heen en liep uit na 0-10. Zelfs het scorebord was het teveel en begon bij de 0-10 weer op 0-0.                                                                                                                                             Nieuwe spelers als Bijen,Yahaya,Peters,Engberink,Bouma,Röseler,Tanda,Eghan,Born,Zschusschen en de van de Eagles teruggekomen Promes speelden in het tweede bedrijf.

Zo eindigde deze oefenwedstrijd op een mooie zonnige zaterdagmiddag met dubbele cijfers. De spelers van A.Z.S.V. malen niet om de uitslag en gaan lekker met vakantie om daarna gemotiveerd de Hoofdklasse in te gaan.