GroundhopCollection

11-04-2013

K.V.V.Quick'20 - S.V.Juliana'31

Quick20-Juliana31

Entree € 5,-    Aanvang 18.30u.

 

 

 

 16103

            1-1

 SV20Juliana2031

 Competitie: Hoofdklasse C Zondag

 Land: Nederland netherl

 Stadion: Sportpark Vondersweijde

 Stad/Dorp: Oldenzaal

 Toeschouwersaantal: 210

 Doelpuntenmakers:

 1-0 T. Gouriye        15"

 1-1 D'Hooghe          72"

 

 

Vanavond had ik gewoon even zin om ergens een wedstrijd te gaan kijken. In de Hoofdklasse C werden een paar duels ingehaald. Omdat we al vroeg hadden gegeten had ik tijd om even naar Oldenzaal te gaan om een bezoek te brengen aan K.V.V. Quick’20 – S.V. Juliana ’31. Deze wedstrijd was op 10 maart afgelast omdat de winterse weersomstandigheden het bespelen van het veld van Sportpark de Vondersweijde onmogelijk maakte.

Het sportpark vind ik persoonlijk zeer de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Het is een heus stadionnetje met een overdekte zittribune en aan de andere kant een overdekte staantribune. Voor de rest rondom zijn overal onoverdekte staantribunes. In 1963 werd dit stadionnetje aan de Primulastraat geopend. Vele bekende betaaldvoetbalspelers vonden hier hun wieg.  Onder andere Vennegoor of Hesselink , Boerrigter, Breukers, Droste en natuurlijk Theo en Boudewijn Pahlplatz.

De club bestaat echter al vanaf 1920 als R.K.S.V. Quick. Maar in 1940 werd pas het eerste kampioenschap van de 1e Klasse Oost van de I.C.V.B. behaald. Deze katholieke voetbalbond werd na de oorlog deel uit van de N.V.B.(voorloper K.N.V.B). Hierin begon men met een opmars vanaf de 3e klasse. In de jaren vijftig stootte men zelf door naar de 1e Klasse. Dit kwam door de invoering van het betaalde voetbal.

Met de komst van het stadionnetje werd ook de naam veranderd in K.V.V. Quick’20. Gelijk werd het kampioenschap behaald in 1964 van de 1e Klasse. Vanaf 1977 werd de Hoofdklasse(hoogste) gehaald. In de jaren tachtig zakte de Oldenzalers weer terug naar de 1e Klasse maar dit werd in 1990 weer hersteld. In 1993 werd men zelfs kampioen van de Hoofdklasse C. Bij de invoering van de Topklasse in 2010 was Quick’20 ook vanaf het begin aanwezig. Ook werd het clubgebouw gerenoveerd en uitgebreid. In 2011 was er een onenigheid tussen veel spelrs en het bestuur. Van beide gingen er veel weg en er kwam een nieuwe voorzitter. Het gevolg was wel dat Quick’20 met jonkies het seizoen in moest en dat was teveel gevraagd. Men degradeerde en komt dit jaar dus uit in de Hoofdklasse C. In het begin ging het moeizaam maar men pakt de laatste tijd de draad goed op. Het zou ook te gek zijn dat deze grote vereniging van over de 1800 leden opnieuw weer een trede lager zou moeten spelen.

Deze tegenstander doet het dit jaar erg goed in de Hoofdklasse C (vorig jaar 9e). Ze stonden even bovenaan maar moesten toch een pas op de plaats maken voor ROHDA Raalte, M.S.C. en Be Quick 1887. Maar een momenteel 4e plaats is erg netjes voor de ploeg uit Malden en je weet het maar nooit. De in 1931 opgerichte club miste bij de oprichting van de Topklasse ,in tegenstelling tot de Oldenzaalse formatie, de promotie vanuit de Hoofdklasse naar de Topklasse. Sindsdien voetbalt men in de Hoofdklasse C.

Vlak voor het begin van de wedstrijd betrad ik de treden in het stadionnetje. Na de aftrap ging Quick zeer goed van start. Ze waren erg fel op de bal en lieten af en toe zeer mooi voetbal zien.. Juliana kon er niet veel tegenin brengen en beperkte zich tot verdedigen en wachten op een counter. Maar vroeg in de wedstrijd maakte Teglat Gouriye al de 1-0. Een mooi schot was onhoudbaar voor de keeper van Juliana. Na de rust was het precies omgedraaid. Juliana nam het heft in handen en Quick had het erg moeilijk. Met kunst en vliegwerk hielden ze de 1-0 overeind. Maar de tegentreffer kon niet uitblijven en viel dan ook. Juliana zette nomaals aan en de keeper Ensink van Quick hield zijn doel met prachtige reddingen schoon. Door de aanvalsdrift van de Maldenaren kreeg Quick ook nog enkele grote mogelijkheden. Het bleef 1-1 na een prachtige wedstrijd.

Zo blijft Quick de punten pakken en is het een stabiele middenmoter. Juliana heeft ondanks het punt nog steeds een mooie uitgangspositie om er een prachtig seizoen van te maken.