GroundhopCollection

01-04-2013

Zenderen Vooruit - V.V. Reutum

* Geen Kaartje *

Entree gratis    Aanvang 14.00u.

 

 

 

 

             1-2

 

 Competitie: Vierde Klasse B Zondag

 Land: Nederland 

 Stadion: Sportpark Het Vollenbroek

 Stad/Dorp: Zenderen

 Toeschouwersaantal: 148

 Doelpuntenmakers:

 0-1 Slaghekke

 1-1 van Os

 1-2 Brunninkhuis

 

 

Moe en een beetje brak werd ik vrij laat wakker op 2e Paasdag. Het was weer een groot feest geweest op 1e Paasdag in de feesttent in Geesteren. Mijn vriendin had hetzelfde gevoel als ik en besloot er een rustig dagje van te maken. Na de vrij late lunch/ontbijt was het reeds 13.45 u. Ik besloot maar eens te kijken of er ergens in de buurt werd gevoetbald. Tot mijn schrik waren er wel wat amateurwedstrijden maar die begonnen allemaal al om 14.00u. Veel tijd om te zoeken op het internet had ik dus niet. Ik besloot maar naar Zenderen Vooruit te gaan. De club ,opgericht in 1927, speelt altijd al in de lagere divisies van het amateurvoetbal. Op moment komen ze uit in de 4e Klasse B op Zondag. Ik had toevallig dit jaar al eerder een wedstrijd gezien in deze klasse. S.V.Almelo – V.V. Reutum . Dit was toen wel een leuke voetbalwedstrijd. Heel toevallig moesten de mannen uit Zenderen nu ook tegen Reutum. Voor Reutum staat er eigenlijk niks meer op het spel. Men staat veilig in de middenmoot. Zenderen Vooruit moet nog knokken tegen degradatie en staat voorlaatst. S.V.Almelo staat onderaan en zal hoogstwaarschijnlijk gaan degraderen. Toch is Zenderen Vooruit nog niet veilig.

Snel stapte ik in de auto naar Zenderen. Helemaal op tijd komen lukte me niet. Ik was zo’n kwartier te laat. Sportpark Het Vollenbroek ligt achter de plaatselijke cafetaria annex restaurant verscholen. Toch is het een heel net sportpark met een leuke kantine en kunstgras hoofdveld. De entree was gratis . Toen ik het sportpark opliep had ik net de openingsgoal van V.V.Reutum gemist. Volgens omstanders zou het een mooi schot van 25 meter zijn geweest in de kruising. Terwijl ik rustig om het veld liep scoorde Zenderen Vooruit al de gelijkmaker via een counter en daarop een schot van Van Os. Hierna kreeg de thuisclub nog een grote mogelijkheid met een kopbal van Roelofs. Het zonnetje deed me goed, ik voelde me helemaal weer oke. Met een 1-1 gingen beide teams de rust in.

In de 2e helft probeerde Zenderen Vooruit het spel naar zich toe te trekken. Reutum kwam een paar keer goed weg. Maar de vlijmscherpe counters van Reutum waren gevaarlijker. Ron Brunninkhuis schoot rakelings voorlangs. Hierna was het de beurt weer aan Zenderen Vooruit. Roelofs kreeg een grote kans door middel van een kopbal. Even later werd de bal nog van de lijn gekeerd door een verdediger van Reutum. In blessuretijd volgde nog een vrije trap van Reutum. Deze werd gekeerd. Maar uit een laatste aanval werd de bal voorgegeven en door Niek Brunninkhuis binnengeschoten. Zo was het feest compleet voor de mannen van V.V.Reutum. Van de 148 toeschouwers sprongen er minstens 30 op om te juichen. Zo bleef Zenderen Vooruit weer met lege handen achter. De keeper bleef nog zeker tien minuten op de grond liggen na dit zure verlies.