GroundhopCollection

×

Fout

insufficient image data in file `/var/www/vhosts/groundhopcollection.org/httpdocs/images/03_03_2013/IMG_9026_640x480.jpg' @ error/jpeg.c/ReadJPEGImage/1039
insufficient image data in file `/var/www/vhosts/groundhopcollection.org/httpdocs/images/03_03_2013/IMG_9026_640x480.jpg' @ error/jpeg.c/ReadJPEGImage/1039

03-03-2013

A.V.C.Luctor et Emergo - P.H.Almelo

* Geen Kaartje *

Entree € 3,-  Aanvang 14.00u.

 

 

 

          2-1

 

 Competitie: 2e Klasse J Zondag

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark De Horst

 Stad/Dorp: Almelo

 Toeschouwersaantal: 900

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Ten Hoeve      5"

 2-0 Kerr              48"

 2-1 Smienk          90"

 

 

Een paar dagen na de wedstrijd Luctor et Emergo – H.S.C.’21 voor de Districtsbeker was ik alweer op weg naar Sportpark De Horst in Almelo. Dit keer voor “de derby van Almelo” tussen de twee hoogst spelende clubs van Almelo. Luctor et Emergo – P.H.Almelo. Dit affiche was donderdagavond aangeplakt in de kantine.

Binnen 10 minuten was ik op het sportpark alwaar ik had afgesproken met Sebastiaan ,ook een groundhopper uit Almelo. Er waren zo’n 900 toeschouwers op dit treffen afgekomen en dat is toch aardig wat voor en wedstrijd in de 2e Klasse J. Dit is dan ook niet zomaar een derby. Vroeger deelde Luctor haar terrein aan het Sportpark Sluiskade met P.H.. Hierna verliet P.H. het sportpark om op uitgerekend dit sportpark te gaan voetballen. Op Sportpark de Horst groeide de club uit haar jasje en ging naar Sportpark de Veenelanden. Luctor moest weg van de Sluiskade en kwam hier terecht. De clubs mochten elkaar in het verleden niet zo. Nu is de rivaliteit veel minder. Luctor is een echte volksclub waar de supporters en spelers veel binding met de club hebben. De club zit ook in de lift. Bij P.H. is die binding veel minder hoewel de vereniging heel groot is. P.H. was lange tijd de hoogst spelende amateurclub uit Almelo maar na degradatie vorig seizoen niet meer.Veel spelers van het huidige Luctor hebben ook ooit bij P.H. gevoetbald.

Op moment heeft Luctor nog geen thuiswedstrijd verloren en ze staan tot ieders verrassing bovenaan. P.H. wil graag weer promoveren en staat vierde. Een prachtig affiche dus. De eerste wedstrijd werd 2-3 bij P.H.Almelo. De vele Luctorfans gingen daar uit hun dak.

Onder luid applaus en een prachtige sfeeractie middels blauw/gele rookpotten met veel sier en knalvuurwerk kwamen beide teams het veld op. Ondertussen had ik Sebastiaan ook gevonden.

Hoewel we geen entree kaartje kregen was er wel een programmaboekje. In dat boekje stonden een 3 tal nagedachtenissen van bestuurders van Luctor die onlangs allemaal in een kort tijdsbestek waren overleden. Een zware aderlating voor de club. Luctor et Emergo betekend niet voor niks “Ik worstel en kom boven” en zoals bij een echte volksclub schieten vele mensen te hulp om de club er weer bovenop te helpen.

Luctor begon gelijk gretig aan de wedstrijd en kwam al heel snel voor. Ten Hoeve(ex P.H.) maakte al gauw de 1-0 in de 5e minuut. Er kwamen legio kansen om de score verder uit te bouwen. P.H. kon er niet veel tegenover zetten. Het beste spel was voor de geel-blauwen.

Er werd nog een goal afgekeurd voor buitenspel van Luctor. En voor de pauze was er commotie bij de bank van Luctor. Uiteindelijk werd de verzorger van Luctor uit het veld gestuurd na aanmerkingen op de P.H.grensrechter. De tweede helft was net bezig toen Luctor weer scoorde. Kerr maakte de 2-0. P.H. speelde inspiratieloos en kreeg nauwelijks een kans. Het spel werd gemaakt door de thuisclub. Toch werd er nog een goal gemaakt door P.H. Het gebeurde in de blessuretijd door Smienk. Het schot maakte de stand dragelijker ,maar wel erg geflatteerd. En zo kon Luctor weer de 3 punten bijschrijven voor de strijd om het kampioenschap. Voorlopig is Luctor de beste club van Almelo. Wie had dat gedacht een jaar of 10 geleden toen men nog in de 5e Klasse ploeterde. Het kan snel gaan en is nog niet afgelopen. In dit team zit voldoende potentie om nog verder te groeien. P.H. zal zich in de volgende ontmoeting moeten revancheren. Ook zij kunnen beter dan dat ze vanmiddag hebben laten zien.

Aan het einde van de wedstrijd gingen we gelijk weer weg na een mooie pot voetbal in de buurt.

{gallery}03_03_2013{/gallery}