GroundhopCollection

23-02-2013

C.V.V.De Jodan Boys - F.C.Lisse

jodan boys -fc Lisse

Entree € 7,50    Aanvang 14.30u.

 

          2-1

 

 Competitie: Topklasse Zaterdag

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark Oosterwei

 Stad/Dorp: Gouda

 Toeschouwersaantal: 500

  Doelpuntenmakers:

 1-0 Brank        20"

 2-0 Brank        33"

 2-1 Greuter     65"

 

 

De voetbalreis van vandaag gaat richting het zuiden.De hoofdwedstrijd van vandaag is de beladen derby tussen de twee Wase clubs Waasland-Beveren en Lokeren. Deze wedstrijd is pas om 20.00u. Het kan dus goed gecombineerd worden met een middagwedstrijd in onze vaderlandse Zaterdag Topklasse. Heel veel clubs heb ik inmiddels al gezien ,maar C.V.V.De Jodan Boys uit Gouda was nog niet gevinckt. Op naar Gouda dus. Via de autobaan was het zo’n 1,5 uur rijden naar Zuid-Holland. Via Reeuwijk reed ik Gouda binnen. Vlakbij station Gouda-Goverwelle dook ik een woonwijk in. Hierna zag ik vrij vlot het Sportpark de Oosterwei dat aan de rand van deze vervallen buurt gelegen is. De auto was snel geparkeerd en vlot liep ik richting de redelijk lange rij mensen die stonden te wachten voor een ticket. Het sportpark heeft een nieuw Clubhuis met kleedkamers,een kleine overdekte tribune en aan de andere kant een aantal stoeptreden. Achter het doel een leuke kantine met terras. De overzijde staat een scorebord. Ik vond het een middelmatig sportpark.De koude wind had hier wel vrij spel want er staan niet veel bomen omheen.C.V.V. De Jodan Boys zijn opgericht in 1934 uit de christelijke jongerenvereniging Daniël. Vorig jaar werd er promotie behaald en zijn ze in de Topklasse.Dit is niet voor het eerst dat men op het hoogste nivo van de amateurs voetbalt. In de jaren zeventig acteerden ze ook al op het hoogste amateurlevel. De tegenstander van vanmiddag is F.C.Lisse dat ik al dit seizoen eerder zag maar dan in Lisse. Lisse draait vrij goed mee in de subtop terwijl De Jodan Boys op de 11e plaats staat en zich nog veilig moet spelen om niet bij de onderste 3 te eindigen. Toch boekte De Jodan Boys vorige week ,met een 1-0,een mooie zege op kampioenskandidaat HHC Hardenberg. F.C.Lisse zit in een dipje en verloor van het tegen degradatie knokkend Excelsior’31 met 1-2.

Na een lekkere kop snert en een koffie was het tijd om een plekje te zoeken. De beste plek uit de wind bleek aan de kant van de kantine te zijn. Na de opkomst van beide teams was het Lisse dat druk probeerde te zetten. Echte kansen leverde dat niet op. De snelle uitvallen van de Goudse spelers waren veel gevaarlijker. In de 20e minuut was het zeker niet onverdiend dat Leroy Brank met een kopbal uit een moeilijke hoek de keeper van de geel-blauwen verschalkte. Dat de keeper daar niets van leerde bleek tien minuten later wel. Een identieke kopgoal ,net als de eerste ,ook weer door Brank maakte de 2-0 op het bord. Lisse zette hier alleen een schot op de paal tegenover. Met de 2-0 ging men de rust in. Toch was het een matige eerste helft. Dit zou de tweede helft anders worden. In de pauze kwam in nog een soort van groundhopper tegen. Deze man ging regelmatig naar Engeland. We besloten de tweede helft vanaf de tribune te bekijken. F.C.Lisse ging op dezelfde manier als in de eerste van start. Ze maakten het spel en De Jodan Boys verzorgde de uitvallen,al waren ze spaarzaam. Twee keer werd de bal van de lijn gehaald door de Goudse verdediging. Het was gewoon tegenhouden voor de thuisclub.Toch lukte het Greuter van Lisse om de aansluitingsgoal te maken. Dit was nu ook zeker verdient.

Het spel was nog maar net hervat toen er een ruzie ontstond tussen Greuter en De Pina. De Pina moest met rood van het veld af. Een domme zet want hij kon zijn ploeg daarmee flink duperen. De rest van de wedstrijd was het nog éénrichtingsverkeer richting het Goudse doel.

Straver en Cieremans haalden de ballen uit de doelmond na inzetten van Greuter en Messaoud en Hagary.De paal werd ook nog geraakt met een droge knal. Nadat De Jodan Boys ook nog de 5 minuten blessuretijd hadden overleeft mochten de punten worden bijgeschreven. Het was met hangen en wurgen gelukt om de tweede overwinning op rij te behalen. De spelers van F.C.Lisse hadden alles gegeven en hadden misschien qua verhouding zeker gelijk verdiend. Maar de voetbalwet is hard en wat er na de 90 minuten op het bord staat telt.

Na de wedstrijd zocht ik vlot de auto weer op en besloot voordat ik naar België reed nog even V.V. O.N.A. aan te doen. Deze club uit Gouda komt momenteel uit in de derde klasse maar speelde ooit als semi-prof in het betaalde voetbal. O,N.A. heeft nog steeds haar oude complex aan de Walvisstraat. Erg mooi is de Elascon-tribune op het terrein. Vervolgens tufte ik in mijn karretje naar eindbestemming Beveren.