GroundhopCollection

19-01-2013

F.C.Twente - R.K.C.Waalwijk

Seizoenkaart 2012-2013

Aanvang 19.45u.

 

             0-0

 

 Competitie: Eredivisie

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 29300

 

 

Een bijzondere koude dag gooide roet in het eten in de lagere divisies van vele landen. Echter de hoogste divisies, in Nederland de Eredivisie, moesten wel spelen. Dus was er vandaag wel een wedstrijd in De Grolsch Veste. F.C.Twente moest het opnemen tegen de nummer 9 van de Eredivisie R.K.C.Waalwijk.

Beide ploegen hadden deze winter de voorbereiding in Zuid-Europa . Zo zat Twente op Gran Canaria en won het daar de Maspalomascup door Lausanne Sports (CH) en H.J.K.Helsinki(FIN) te verslaan. R.K.C.Waalwijk zat in een luxe hotel in het Turkse Belek. Hier werd op het veld van het hotel tegen V.F.B.Stuttgart verdienstelijk 1-1 gelijk gespeeld.

Voor beide ploegen een goede voorbereiding voor de tweede helft van de competitie.

We besloten om wat later weg te gaan met de trein. De kou was op het station al goed voelbaar. Met –7 hoopten we op een wedstrijd die ons weer wat op kon warmen. Omdat er ook nog een briesje stond was de gevoelstemperatuur nog lager. Tja en wat doe je dan als je het stadion betreed? Een lekkere koude goudgele rakker kopen en daarmee de plek opzoeken.

Een plukje R.K.C.-fans had in het uitvak plaats genomen en het Twentebestuur had besloten om ditmaal geen hekken tussen de uit en thuisfans te plaatsen. Tegen R.K.C. geeft dit ook geen problemen. Onder de nieuwe tribune werd het 3e supportershome geopend. “De Kantine”.

De spelers gingen het veld op en de aftrap volgde snel. De kleumende supporters zagen een bar slechte wedstrijd. Twente probeerde het spel te maken maar voorin was F.C.Twente machteloos. Geen vernuft om iets te creëren. Behoudens een vrije trap en een enkele doelpoging was er van de thuisclub niks te zien. De beste kansen kwamen zelfs van R.K.C. al dat was ook sporadisch. Martina was nog de beste eraf. Topscorer Chevalier die geschorst was werd node gemist. De tweede helft was niet anders als de eerste. Twente wilde wel aanvallen maar kwam niet door de hechte defensie heen. Fer was vlak voor tijd nog het dichtstbij. Zijn schot ging net naast. R.K.C.Waalwijk trok zo toch een punt over de streep en dat was een mooi resultaat van de ploeg van Erwin Koeman. Omdat P.S.V. al vrijdag verloor van P.E.C.Zwolle komen de Tukkers toch nog met één punt meer bovenaan. Omdat Ajax won van Feyenoord en Vitesse verloor bij A.Z. blijft het gigantisch spannend bovenin.