GroundhopCollection

12-01-2013

G.V.V.V. - Excelsior'31

 Entree Gratis   Aanvang 14.30u.

 

            1-0

 

 Competitie: Topklasse Zaterdag

 Land: Nederland

 Stadion: Het Panhuis (Blauwe Zijde)

 Stad/Dorp: Veenendaal

 Toeschouwersaantal: 900

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Van der Wilt      33"

 

 

Tegen 10 uur deed ik de ogen na een welverdiende nachtrust open en zag door het raam een witte wereld voor me. Bah…sneeuw!! Maar ja ondanks de kou en sneeuw zou ik toch op pad gaan voor een voetbalwedstrijd. Dit keer een wedstrijd in de Topklasse Zaterdag. G.V.V.V.-Excelsior’31. Tegen twaalf uur was ik op weg naar Veenendaal. Gelukkig was de wereld niet meer wit toen ik Twente uit was. De zon kwam tevoorschijn en dat maakte het ritje op de A1,A50 en A12 een stuk plezieriger. Al vroeg kwam in op Sportpark Het Panhuis aan ,de thuisbasis van zowel G.V.V.V. als de hoofdklasser D.O.V.O..De clubs zitten recht tegenover elkaar. De blauwe zijde contra de rode zijde. In het recente verleden kwamen beide clubs nog tegen elkaar uit in de Hoofdklasse. De kleine blauw/rode derby is er nu al een paar jaar niet meer na de promotie in 2011 van G.V.V.V. naar de Topklasse. Beide verenigingen moesten vandaag thuis dus was het een grote drukte op de parkeerplaats. Toch had ik een mooi plekje gevonden en ging ik eerst even kijken bij D.O.V.O. omdat daar de kassa’s nog niet open waren en je gewoon nog het terrein op kon lopen. D.O.V.O. moest deze middag tegen A.R.C. dat uit de Topklasse gedegradeerd is. Na een Palmpje ging ik naar de overkant. Via G.V.V.V-er/Groundhopper Dennis had ik een gratis kaart om naar binnen te komen.

G.V.V.V werd in 1947 opgericht aan de Gelderse kant van Veenendaal. Veenendaal-Noord hoorde tot 1960 bij Ede maakte deel uit van Gelderland. Vandaar de naam G.V.V.V.(Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging). Na 1960 werd Veenendaal –Noord bij de provincie Utrecht heringedeeld. De naam werd behouden. Overigens was G.V.V.V. niet gelijk de naam na oprichting. Eerst waren ze G.S.V en later G.V.V genaamd. G.V.V bestond al en er werd besloten om er nog maar een V achter te zetten.Tot 1964 speelde men aan de Buurtlaan in Noord. Pas vanaf 1965 zijn “De Blauwen”verhuist naar Het Panhuis,waar men de noordelijke kant bezet.(Blauwe Zijde). De eerste tribune werd gebouwd in 1975 en de 100 meter lange staantribune in 1998. Einde 2009 komt daar nog de kunstgrasmat bij. Vanaf 1970 speelt men al op het hoogste niveau. Eerst in de hoofdklasse en met een korte intermezzo van een paar jaar nu ook in de Topklasse. Bij de invoering van de Topklasse werd deze promotie gemist vandaar die paar jaar. In 2011 werd men kampioen Hoofdklasse B en wist dus te promoveren. Hoogtepunten zijn verder de K.N.V.B.-beker van 2011/12 waarbij de profs van respectievelijk Excelsior Rotterdam, Sparta werden verslagen en nipt met 2-1 in de kwartfinale eruit gegooid werden door A.Z..

Op moment gaat het ook zeer goed. Men heeft al een paar keer bovenaan gestaan dit seizoen in de Topklasse Zaterdag. Het is constant stuivertje wisselen aan kop van de ranglijst.

De ploeg van trainer Assink doet hierin ook zeer goed mee. Misschien kan het wel een heel mooi jaar worden. Maar dan moet er ook gewonnen worden van de tegenstander van vandaag. Dat is Excelsior’31 uit Rijssen. Van deze ploeg werd veel meer verwacht dan waar ze nu staan.Op moment 3e van onderen en er moet gewonnen worden om de eveneens dit jaar teleurstellende ploeg van S.V.Spakenburg bij te houden dat er 3 punten bovenstaat.Nu worden in de afgelopen wedstrijden wel redelijk punten vergaard door de Rijssenaren. Op papier dus een boeiend duel.

Met de kaart die ik had gekregen was in snel binnen en omdat het ondanks het zonnetje toch behoorlijk fris was dook ik de kantine in. Na een kop snert, bakje patat en een biertje en even met Dennis en wat Excelsior-supporters gepraat te hebben was het tijd om het “stadionnetje” te betreden. De spelers kwamen op en van begin af aan was het duidelijk wie de sterkste was, G.V.V.V.. De eerste 2 grote kansen werden al gemist binnen 5 minuten. Excelsior kon niet anders dan terug op eigen helft en te hopen op een counter. Het was gewoon wachten op de eerste goal . Dit duurde vrij lang. Toch kwam die er door een mooie aanval van Terschegget en Brouwer die op zijn beurt Van der Wilt de bal gaf en hij passeerde keeper Kok van Excelsior’31.1-0. Hiermee werd ook de rust gehaald. In de rust kwam ik nog een mede-groundhopper uit het Duitse Essen tegen. Hij heeft ook een site en die heet www.revierhopper.de . Na wat gepraat te hebben over zijn favoriete club F.C.Schalke 04 gingen we gauw weer naar buiten waar de tweede helft net weer begonnen was. G.V.V.V. bleef maar kansen missen. De wedstrijd was éénzijdig. Toch kwam na een spaarzame counter die een hoekschop opleverde aan Excelsior kant bijna nog de gelijkmaker. Lubbers kopte de bal op de binnenkant paal. Aan de andere kant schoot Terschegget tegen de paal. De blauwen had het vizier erg smerig want de simpelste afwerking op goal lukte niet. Zo had deze wedstrijd makkelijk een 6-0 kunnen zijn. Op het einde kwam er nog een grote kans uit een counter van Excelsior’31. Mahmudov deelde in de malaise van slecht afwerken en schoot voorlangs tot opluchting van de Veenedaalers. 1-0 was de eindstand na geen beste wedstrijd maar wel één met volop 100% kansen. De 1-0 werd nog beloond met de eerste plek in de Topklasse omdat H.H.C Hardenberg verloor van Rijnsburgse Boys.

Na de wedstrijd besloot ik snel weer de auto te pakken richting Twente. Tegen 6 uur was ik weer thuis en plopte er ik één op een mooie voetbalmiddag.