GroundhopCollection

 

15-12-2012

V.F.R.Krefeld-Fischeln - V.F.L.Rhede

Krefeld-Fischeln - VFL Rhede

Entree Gratis   Aanvang 16.00u.

 

            0-2

 

 Competitie: Oberliga Niederrhein(5)

 Land: Duitsland

 Stadion: Sportplatz Kölner Straße

 Stad/Dorp: Krefeld

 Toeschouwersaantal: 185

  Doelpuntenmakers:

 0-1 Leichtenberg    43"

 0-2 Giesbert           71"

 

 

In nog geen 5 minuten was ik al in het stadsdeel Fischeln van Krefeld. Ik had alle verkeerslichten mee en had de auto in een mum van tijd geparkeerd. Precies 20 minuten te laat was ik bij de 2e wedstrijd in de Oberliga Niederrhein. V.F.R.Krefeld-Fischeln – V.F.L.Rhede. Ik was niet de enige die van Uerdingen hierheen ging. Er kwamen nog meer mensen met Uerdingen-shirts aanlopen. Ik kreeg nog wel een kaartje maar mocht bij de kassa gratis doorlopen. Wat me gelijk opviel was dat er op een kunstgras bijveld werd gespeeld omdat het hoofdveld geen verlichting heeft en het al donker begon te worden. Het is een triest hoofdveld dat behalve een stoep van 2 treden verder niet over een tribune beschikt. Het veld is door middel van een sintelbaan ver weg en je staat achter een omheining van lage hekjes. Ik had dit van te voren al gezien en dat was ook de reden dat ik bij dit sportpark,tegen mijn principe in dat ik normaal 90 minuten een wedstrijd wil zien,een uitzondering wilde maken nu ik toch in Krefeld was. Nu werd er zelfs op het kunstgras bijveld gespeeld dat alleen een kleine omheining heeft. Dit wist ik niet van te voren. De stand werd met bordjes bijgehouden.

V.F.R.Fischeln werd in 1920 opgericht maar speelde altijd op zeer laag niveau. Pas in 2009 promoveert men naar het 6e niveau in de Niederrheinliga. Hier werd ook het grote toeschouwersrecord behaald. Men speelde “thuis” in en tegen hele grote buurman K.F.C.Uerdingen in het Grotenburg de derby voor maarliefst 7500 toeschouwers. De wedstrijd was verplaatst omdat er niet zoveel toeschouwers thuis in de B.Z.A.Kölner Straße kunnen. In 2011 degradeerde men weer uit de 6e klasse.Omdat men weer direct kampioen werd en vorig jaar de herstructurering in de Duitse voetbalpyramide plaatsvond is men nu zelfs op het 5e niveau in de Oberliga Niederrhein aanwezig. Op moment staat men daar 3 plaatsen van onder dus op een 18e (degradatie)plaats. Winst zou dus welkom zijn.

Tegenstander V.F.L.Rhede is ook in 1920 opgericht en speelt al wat langer in de Oberliga. Vorig jaar zag ik ze nog bij buurman 1.F.C.Bocholt in de derby aldaar. Rhede ligt dus vlak naast Bocholt en net over de grens bij Aalten in de Achterhoek. Bij Rhede zelf ben ik nog niet geweest en dat zal er zeker nog wel van komen.Momenteel staat men 8e in de stand.

Gelukkig had ik nog niks bijzonders gemist volgens een toeschouwer want het stond nog 0-0.

Ik maakte een paar foto’s en gelijk kwam er al iemand op me af die vroeg of ik hem erop had gezet en waarom. Nadat ik had gezegd dat ik een groundhopper uit Nederland ben was het verder oké. Het bleek de assistent-coach van Fischeln te zijn. Vreemde reactie. Voor de rest schoot ik nog wat plaatjes van de wedstrijd. Rhede ging met 0-1 de rust in en dat was dik verdient. In de tweede helft schoot Fischeln middels een vrije trap hard op de lat. Voor de rest was het niet veel wat ze lieten zien. Rhede bouwde de score uit naar 0-2 . Hierna kwam er na een harde overtreding nog een rode kaart voor een speler van Fischeln. Een paar grote kansen werden door Rhede nog gemist en de trainer van Rhede sprong een gat in de lucht na het laatste fluitsignaal en de verdiende overwinning. Officieel werden er 85 toeschouwers gemeld maar ik telde er wel 100 meer. De assistent trainer van Fischeln kan zich beter druk maken om het team dan om mijn camera. Dat team speelde dramatisch. Een pin of een sjaal was niet te koop na de wedstrijd. Zo ging ik zonder verlichting op het pad naar de uitgang . Diepe plassen water en modderpoelen ontwijkend kwam ik dan eindelijk bij de auto terug.Wat een baggerzooi hier. Ik hoop dat een club als Uerdingen nu ook daadwerkelijk gaat promoveren want het is een lachertje om op zulke terreinen als dit te moeten aantreden.

Als je in de buurt bent is het leuk om te vincken maar vanuit Nederland zou ik er niet snel heenrijden. Toch was het verder een geslaagde dag.