GroundhopCollection

01-12-2012

F.C.Twente - A.D.O.Den Haag

Seizoenkaart 2012-2013

Aanvang 18.45u

 

            2-0

 

 Competitie: Eredivisie

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 29300

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Tadic            55"

 2-0 Bulykin         83"

 

 

Tegen zes uur namen we de trein naar Enschede-Drienerlo. Kwart voor zeven stond het duel tussen F.C.Twente en A.D.O.Den Haag op het programma. Met een biertje gingen we een klein half uurtje voor de wedstrijd de tribune op. Er werd een rode loper over het veld gelegd. Luuk de Jong die afgelopen seizoen F.C.Twente voor Borussia Mönchengladbach inruilde zou een waardig afscheid krijgen. Helaas waren de meeste mensen bij dat afscheid nog niet op hun plaats vanwege de kou en natte sneeuw. Toch kwam hij de mensen nog bedanken voor de afgelopen jaren . Beter was het geweest dat dit in de rust werd gedaan. De A.D.O.-supporters arriveerden pas vlak voor het begin van de wedstrijd. Vanaf onze tribune waren ze slecht te zien. Dat kwam omdat het inmiddels hondenweer was met sneeuw en wind. De wind stond pal op onze tribune dus kregen we de volle laag mee.

Vanaf de aftrap begon Twente druk te zetten op de verdediging van A.D.O.. Kansen waren er voor Fer en later Janssen.Ook een prachtige vrije trap van Tadic ging er niet in. Den Haag was gevaarlijk middels enkele corners. Maar net zoals vorige week tegen F.C.Zwolle stond het weer de 0-0 bij de rust.

Vlak na de rust(49e) kwam de A.D.O. en ex-Twentespeler Chery met twee benen erg hard in op Schilder. Een terechte rode kaart volgde hierop. Na enige commotie werd de wedstrijd hervat. Tadic maakte enkele minuten later de verdiende 1-0 met en droog schot dat doelman Coutinho kansloos liet. Hierna was het lang wachten op de 2-0. A.D.O. werd niet meer gevaarlijk. Bulykin ,die vandaag in de basis stond maakte dan ook de 2-0 in de 83e minuut. Hierna was de wedstrijd in het slot.

Gelukkig moesten we na de wedstrijd niet lang wachten op een trein en waren we snel weer thuis. Doordat P.S.V. in en tegen Ajax verloor mag F.C.Twente zich weer voor even koploper noemen in de Eredivisie.