GroundhopCollection

24-11-2012

S.V.Colmschate'33(8) - V.V.Berkum(4)

* Geen Kaartje *

Entree Gratis    Aanvang 17.00u.

 

            0-4

 

 Competitie: Districtsbeker 2e Ronde

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark De Achterhoek

 Stad/Dorp: Deventer-Colmschate

 Toeschouwersaantal: Ongeveer 220

 Doelpuntenmakers:

 0-1 Westrik        19"

 0-2 Potkamp       48"

 0-3 Muis             50"

 0-4 Westrik         67"

 

 

Met de auto was ik vertrokken uit Rijssen na de wedstrijd van eerder op de middag tussen Excelsior’31 en D.E.T.O.Twenterand. Ik had een half uur om in Deventer-Colmschate te komen. Een omleiding in Holten gooide bijna roet in het eten om op tijd te zijn voor het begin van de wedstrijd op Sportpark De Achterhoek. Dit sportpark ligt vlak langs de spoorlijn Almelo-Deventer en ik was er al vaak langs gekomen met de trein. Altijd al benieuwd naar de tribune.

De aftrap werd net gehaald van de wedstrijd S.V.Colmschate’33- V.V.Berkum in de 2e ronde van de Districtsbeker Oost. Inmiddels was het ook gaan regenen en met de kou voelde dit niet fijn aan. Maar ja ik was inmiddels al op het Sportpark waar er geen entree voor deze wedstrijd werd geheven.

S.V.Colmschate’33 is zoals de naam al gezegd opgericht in 1933. Sportpark .De club speelde lang op een hoog niveau in de competitie. Met als hoogtepunt seizoen 1999/2000 en 2000/2001 toen men zelfs uitkwam in de Zondag Hoofdklasse C. Het hoogste podium toen. De tribune dateert ook uit deze tijd.Na degradatie ging het sportief niet best met de club. Veel spelers liepen weg en de club is momenteel zelfs te vinden in de Vierde Klasse H. Een dieptepunt.Hierin staat men momenteel 2e en de club wil zo snel mogelijk terug naar de hogere regionen. Trainer Harry Decheiver (ex-Eagles)heeft in ieder geval nog een jaar bijgetekend om dit te bewerkstelligen.

V.V.Berkum is een jonge club en bestaat pas vanaf 1961. Berkum is een deel van Zwolle. Vanaf 2006/2007 speelt men in de Hoofdklasse C Zaterdag met uitzondering van één jaartje.De invoering van de Topklasse werd gemist en nu acteert men dus op het één na hoogste niveau. Een wedstrijdje tussen Deventer en Zwolle is altijd leuk en ik was ook benieuwd hoe de voormalige Hoofdklasser uit Colmschate tegen de huidige Hoofdklasser Berkum voor de dag zouden komen.

De wedstrijd werd eigenlijk best ééntonig.In de stromende regen viel Berkum constant aan. Webb van Berkum werd door onkunde van een speler van Colmschate heihard geraakt en moest per brancard het veld verlaten. Na de gedwongen wissel gingen de Berkummers gewoon verder met waar ze mee bezig waren. In het begin konden de geel-zwarten nog overeind blijven maar de eerste goal was niet te voorkomen. Een bal op de lat was al een waarschuwing. De 0-1 van Westrik (kopbal) was in de aanval erop ook dik verdient. Toch had het makkelijk al 0-5 kunnen staan.Er werd niet verzorgd gespeeld door de ploeg uit Zwolle.

Voordat de meeste mensen vanuit de kantine na de rust al bij het veld waren stond het zelfs al 0-3. Ik was net op tijd terug.Binnen vijf minuten na rust was het al gedaan met de Colmschaters. Potkamp en Muis tekenden voor deze twee treffers. Hierna duurde het even voordat er weer wat gebeurde. Colmschate’33 drong wat aan en kreeg een paar halve kansen. Een handsbal in het strafschopgebied werd door de scheidsrechter niet gezien. Toch bleven de Zwollenaren kans op kans missen. Pas in de 67e minuut kwam de 0-3 op het bord en de eindstand werd nog 0-4. Zo bekert Berkum in alle rust verder. Trainer Decheiver kan zich op de competitie gaan richten en S.V.Colmschate’33 weer naar een hoger plan proberen te tillen.

Helaas kon de ploeg vanavond geen spektakel brengen.

Ik reed rustig naar huis met de verwarming op tien, verlangend naar een lekker bokbiertje.