GroundhopCollection

24-11-2012

Excelsior'31 - D.E.T.O. Twenterand

Excelsior31 - DETO Twenterand

Entree € 8,-    Aanvang 14.30u.

 

           3-0

 

 Competitie: Topklasse Zaterdag

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark De Koerbelt

 Stad/Dorp: Rijssen

 Toeschouwersaantal: 1350

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Mahmudov      42"

 2-0 Ezafzafi          85"

 3-0 Gerritsen        86"

 

 

Na een snelle rit met de auto was ik nog net op tijd bij het Sportpark De Koerbelt in Rijssen.

De derby van Twente stond op het programma in de Topklasse zaterdag. Excelsior’31-D.E.T.O.Twenterand. Op moment een pover duel daar de clubs de laatste twee plaatsen bezetten. Excelsior’31 sprokkelt de laatste tijd weer wat punten bijeen. D.E.T.O. bezet de laatste plaats met maar 6 punten. De verwachte doelstelling van Excelsior’31 om bovenin mee te draaien kan in de ijskast want beide teams moeten vandaag winnen om aansluiting te vinden. D.E.T.O. bij Excelsior en Excelsior bij de middenmoot. Drie punten voor beide teams zijn dus broodnodig.

Voor D.E.T.O.Twenterand is dit het eerste jaar in de Topklasse en ze hebben het erg moeilijk. Vaak word er nipt verloren en spelen ze nog niet eens zo slecht ,maar dat telt niet en je krijgt er geen punten voor. Dus de mouwen moesten worden opgestroopt in deze derby.

Excelsior’31 is opgericht in 1931 maar speelt op De Koerbelt sinds 1965. Vanaf 2004/2005 komt men uit in de Hoofdklasse C en daar werd men gelijk kampioen van in 2005.

In 2010 werd dit kampioenschap herhaalt. De nieuwe Topklasse werd gehaald en vorig jaar werd men 8e. Deze zomer is men begonnen aan de bouw van een andere tribune. De oude ging gelijk na de laatste wedstrijd van vorig seizoen tegen de vlakte.Vanmiddag werd de nieuwe zittribune geopend na een week hard werken om de stoeltjes te installeren.Het resultaat mag er zijn. De kleedkamers onder de tribune zullen in januari klaar zijn.

Toen ik van de parkeerplaats naar de entree van het sportpark liep was men al begonnen met rode rookpotten af te steken. Bij aanvang van de wedstrijd werd er nog een honderdduizendklapper achter de goal afgestoken en na het geknal volgde het beginsignaal.

Excelsior begon overtuigend al was de eerste kans nog wel voor D.E.T.O.. De Vriezenveeners konden geen vuist maken tegen de aanvalsdrang van de Rijssenaren. Na een schitterend schot op de paal kwam even later de voorsprong voor Excelsior. Mahmudov,overgekomen van W.H.C., schoof de bal achter keeper Yarburg. Zo werd de rust gehaald.

In de tweede helft begon Excelsior weer goed maar verzuimde de kansen af te maken. Er kwam zowaar nog een klein offensief van D.E.T.O. . Een vrije trap ging er nog bijna in. Maar even later werd er toch gescoord voor Excelsior’31. Na eerst nog een kopbal op de lat werd er na een corner via een kopbal van Ezafzafi wel de 2-0 aangetekend. Eén minuut later gooide voormalig Twente en Go Ahead-speler Gerritsen de wedstrijd in het slot met een mooi schot. Hier kwam D.E.T.O niet meer van terug en de 3-0 werd de eindstand. Omdat Genemuiden verloor van H.H.C. is Excelsior een plaats geklommen op de ranglijst en heeft men weer aansluiting op de middenmoot. Voor D.E.T.O. breken er nu zware tijden aan.

Omdat ik nogal snel weer weg was met de auto had ik nog de mogelijkheid om er een Districtsbekerwedstrijd in Colmschate eraan vast te plakken. Deze was nog haalbaar en begon om vijf uur.Op naar Colmschate dus!