GroundhopCollection

 

10-11-2012

F.C.Lisse - S.C.Genemuiden

FC Lisse - SC Genemuiden

Entree € 10,-   Aanvang  14.30u.

 

            3-1

 

 Competitie: Topklasse Zaterdag

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark Ter Specke

 Stad/Dorp: Lisse

 Toeschouwersaantal: 400

 Doelpuntenmakers:

 1-0 De Goede        48"

 1-1 Rotman           53"

 2-1 Hagary            59"

 3-1 Messaoud        62"

 

 

Met een kruidvatkaartje liep ik naar het station. De reis ging dit keer naar Lisse. Nu heeft Lisse geen station maar het is prima bereikbaar per bus vanuit Leiden zoals zoveel clubs uit de Duin en Bollenstreek. Omdat er wegwerkzaamheden waren aan het spoor most ik de reis via Amsterdam-Duivendrecht maken. Ik was nog ruim op tijd op Leiden C.S.. Het half uurtje dat ik moest wachten op buslijn 50 naar Haarlem benutte ik door even te lunchen bij La Place.

Met een retourkaartje van €4,- was ik met de bus zo in Lisse. De aardige chauffeur liet mij er eerder uit en zo was ik vrij vroeg op Sportpark Ter Specke alwaar F.C.Lisse tegen S.C.Genemuiden moest aantreden.

De poorten waren nog dichten dus dook ik de kantine in. In deze prachtige kantine zijn twee wanden ingericht voor hun vroegere talent Barry Opdam. Eén met de wedstrijdshirts van Volendam,Red Bull Salzburg en A.Z., en een wand met foto’s en z’n oranjeshirt. Inmiddels is hij bij Volendam jeugdtrainer.

F.C.Lisse is opgericht in 1981. Een jonge club ontstaan uit de Lisser boys en S.C.Lisse.

Ze voetballen op Sportpark Ter Specke wat een capaciteit heeft van 7000 toeschouwers. Het is begin negentiger jaren erg succesvol. Daarna zakt het wat weg met een opleving eind negentiger jaren toen het kampioenschap van de zaterdagamateurs(1997) kon worden gevierd. Dit werd herhaald in 2001 en 2008. In 2008 pakte men zelfs de landelijke amateurtitel. Door de jaren heen heeft men nog tal van andere prijzen gewonnen zodat je kunt zeggen dat dit wel één van de succesvolste amateurploegen is op moment buiten de dorpen Katwijk en Spakenburg. Bekende trainers als Wotte en Immers maakten deel uit van de selecties.

Dit jaar draait het goed mee in de subtop. In zeven duels werd er vijf keer winst behaald en twee keer gelijk.

S.C.Genemuiden ,uit het gelijknamige stadje dat boven Zwolle ligt, speelt ook al heel lang mee op het hoogste niveau. Eén keer werd het kampioen van de Hoofdklasse C. Gedurende de jaren dat de Topklasse nu bestaat speelt men al mee op het hoogste amateurniveau.

De laatste prijs werd vorig jaar gewonnen met de Districtsbeker Noord. Op moment wil het nog niet zo vlotten met de groen-witten. Elke wedstrijd moet men knokken om resultaat te behalen en de derde plaats van onderen te verlaten. Dat hun superspits Lanjouw met afgescheurde kruisbanden nog steeds niet van de partij kan zijn is een forse aderlating.

Na een kaartje te hebben gekocht ging ik zitten op de tribune en bekeek vanaf daar de 1e helft.

De wedstrijd begon met een hele serie aanvallen en kansen voor F.C.Lisse. Het is een wonder dat doelman Flier veel ballen eruit hield en geluk had dat er geen goal viel. Zeven (grote) kansen werden binnen de eerste tien minuten door de Lissenaren om zeep geholpen.

Vervolgens kwam Genemuiden weer wat op adem. Toch dicteerde Lisse de wedstrijd en met een bal op de paal van Van Heulen kwamen de Overijsselaars weer goed weg.Genemuiden werd soms totaal overlopen door de prima aanvallen van de geel-blauwen. De 0-0 bij rust werd gehaald. De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd met als opmerking dat er nu wel werd gescoord. De Goede kopte op een corner van Messaoud binnen. Een vrije trap van Genemuiden was het eerste wapenfeit voor de goal van Lisse. Kolk schoot de bal in de muur waarna Rotman verwoestend uithaalde laag in de hoek.1-1. Dit werd snel na 6 minuten weer ongedaan gemaakt met de 2-1 voor Lisse door Messaoud. Twee minuten later werd het zelfs 3-1 en zo was het helemaal gedaan met de bezoekers. De spaarzame aanvallen brachten hun niks en Van den Berg van Lisse schoot nog een bal op de paal . Zo eindigde de wedstrijd in een 3-1. Genemuiden zal het nog zwaar krijgen want het loopt voor geen meter bij deze club. Voor Lisse ziet de toekomst er op moment wel goed uit. Het elftal is in balans en speelde prachtig voetbal vandaag.

Tevreden liep ik terug naar de bushalte alwaar de bus reeds klaar stond. Omdat een paaltje op de busbaan niet naar beneden wilde en de chauffeur in tegenstelling tot die op de heenweg zeer onvriendelijk was en dom bleef wachten kon ik de trein al wel vergeten op Leiden CS. Gelukkig gebeurde dit bij station Sassenheim en kon ik tegen de zin van de Chauffeur uitstappen om vanaf daar de volgende stoptrein nemen. Pas toen na een kwartier de trein eraan kwam zag ik de bus weer rijden. Het vervolg van de treinreis verliep verder oké.