GroundhopCollection

 

04-11-2012

F.C.Twente - Feyenoord

Seizoenkaart 2012-2013

Aanvang  14.30u

     

 Competitie: Eredivisie

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 30000

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Chadli             9"

 2-0 Castaignos      17"

 3-0 Tadic             78"

 

 

Twee dagen na de vernedering en uitschakeling tegen F.C.Den Bosch moet Twente weer aan de bak in de eigen Veste. Tegenstander van vandaag is Feyenoord. Ondanks veel kritiek op de trainer Mc Laren met zijn spel tegen Den Bosch gingen de supporters als echte 12e man achter het team staan in deze belangrijke wedstrijd. Er is gewoon geen tijd voor gezeik op het tot nu toe vertoonde spel en dat werkt ook averechts. Dus werden de mouwen opgestroopt en zo moest men het team weer de goede kant op schreeuwen. Vak-P kreeg de sfeer er goed in en aan de andere kant probeerde een vol uitvak ook vocaal haar ploeg aan te moedigen. Nu de spelers nog. Een snelle goal van Chadli bracht het stadion in extase en dat had het team net nodig.

Vertrouwen was nodig bij de tukkers.Voetballend was het hier en daar nog niet geweldig maar al veel beter dan dat we in voorgaande wedstrijden hadden gezien. Feyenoord speelde aardig mee en was zeker gelijkwaardig. Echter de scherpe aanvallen van Twente waren effectiever en zo stond het na 17 minuten 2-0. Doelpuntenmaker was ex-Feyenoorder Castaignos.Een prachtige diepe bal van Rosales werd uitmuntend afgerond. Hij wilde voor dit seizoen graag terug naar zijn oude club,alleen Twente kwam er tussendoor en haalde hem op van Inter. Het was een belangrijke goal voor hem aangezien het nogal erg stroef gaat met Luc bij Twente. De supporters van Feyenoord hadden ook nog een doekje gemaakt voor Leerdam. Er gingen geruchten dat FC Twente een oogje op deze speler had laten vallen. Op het doek stond dat de n.r.12 niet te koop is.

Na de rust probeerde Feyenoord het tij te keren maar de Tukkers beleven overeind. Pogingen van Clasie en Vilhena troffen geen doel. De 3-0 , die 10 minuten voor tijd viel door een vrije trap van Tadic was ook de bevrijdende goal. Eindelijk was de matheid van de laatste weken omgezet naar vechtlust. Weliswaar moest er een blunder van keeper Lamprou aan te pas komen. Hij liet de na de vrije trap van Tadic de bal tegen de knieƫn botsen en zo ging de bal in de goal.Zo blijft FC Twente voorlopig even koploper in de eredivisie.