GroundhopCollection

01-11-2012

F.C.Twente (1) - F.C.Den Bosch (2)

FC Twente - FC Den Bosch

Entree € 6,-    Aanvang 18.45u.

 

            1-2

 

 Competitie: K.N.V.B.-Beker 3e Ronde

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 21000

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Landzaat        16"(P.G.)

 1-1 Brock             38"

 1-2 Van Weert      62"

 

 

Nog geen dag na de terugkomst uit Madrid stond de bekerwedstrijd van F.C.Twente – F.C.Den Bosch op het programma. Doordat de aftrap al om 18.45u. was zou het vandaag niet stormlopen voor dit duel. Redelijk op tijd vertrok ik naar het station. Helaas was het weer eens een chaos op het spoor en vielen er vele treinen uit. Zo ook 2 treinen achter elkaar naar Enschede Drienerlo. De trein die wel reed kwam veel te laat op het station. Door deze chaos zou ik niet op tijd komen in het stadion. Balen dus. Gelukkig bleef het beperkt tot 8 minuten te laat. Hierbij had ik de spelersopkomst en het vuurwerk in het uitvak wel gemist. Al hoorde ik dat er onverlaten fakkels naar beneden in het Twentevak hadden gegooid.Zelf heb ik dit niet gezien. Persoonlijk ben ik zeker niet tegen vuurwerk en fakkels op de tribune. Ik vind dat zeker sfeerverhogend,maar helaas moet men dat niet misbruiken.

Wat me gelijk opviel is dat trainer Steve Mc Laren weinig gebruikelijke basisspelers had opgesteld. Alleen Castaignos stond in de basis samen met Boschker , Wisgerhof ,landzaat en wat doorgebroken beloften. Schilder,Tadic,Chadli, Douglas zaten op de bank.

Sander Boschker had gelijk een paar goede reddingen nodig op een paar gevaarlijke aanvallen van Den Bosch. Den Bosch speelde ook beter en vocht voor elke meter. Toch was het Twente die een penalty kreeg . Landzaat benutte deze feilloos. 1-0. Maar toen Boyata een domme overtreding maakte en daardoor rood kreeg was het gedaan met het lichte overwicht van de thuisclub.

Den Bosch ging voor de gelijkmaker en kreeg deze ook na een half uurtje spelen. Brock schoot de bal via een Twentespeler binnen. Toch was deze 1-1 verdient. De Tukkers konden geen vuist maken en speelden erg slecht en inspiratieloos. In de tweede helft kwam Den Bosch verdient op een voorsprong . Van Weert tikte de bal binnen. Het binnen de lijnen brengen van Tadic en Chadli had ook geen effect meer. In het uitvak werd volop gefeest en enkele rookbommetjes afgestoken. En zo werd de op moment nummer 1 van de eredivisie,F.C.Twente op een regenachtige donderdag uit de beker gegooid door de op moment nummer 12 van de Jupiler League F.C.Den Bosch.

Een geweldige stunt van de ploeg van Jan Poortvliet. Steve Mc Laren mag deze nederlaag bij zichzelf zoeken. Waarom niet de sterkste elf opstellen? Dan kun je altijd nog wisselen.