GroundhopCollection

28-10-2012

C.F.Fuenlabrada - Caudal Deportivo

Fuenlabrada-Caudal deportivo

Entree € 12,-     Aanvang 12.00u.

 

            2-1

 

 Competitie: Segunda B Grupo 1 (3)

 Land: Spanje

 Stadion: Estadio Fernando Torres

 Stad/Dorp: Fuenlabrada

 Toeschouwersaantal: 1000

 Doelpuntenmakers:

 1-0 López          59"

 1-1 Sánchez       89"

 2-1 Aguilar        92"

 

 

Zondagmorgen stond ik vroeg op. Om twaalf uur zou de eerste wedstrijd van de dag al plaatsvinden. C.F.Fuenlabrada – Caudal Deportivo. Gauw nog even ontbijten in de Baskische pintxosbar aan de overkant van de straat. Hierna werd het tijd om de metro op te zoeken. De wedstrijd van vanmiddag was er één uit de Segunda B Grupo 1. Dat is het 3e niveau in Spanje. Dit niveau is opgesplitst in 4 groepen gekeken naar de geografische ligging. Nu moest ik naar een voorstad in het zuiden van Madrid, Fuenlabrada. Veel voorsteden in het zuiden hebben een club die op een van de 4 hoogste niveau’s uitkomt.De bekendste is ongetwijfeld Getafe C.F.. Hier was ik ooit al geweest voor een wedstrijd tegen F.C.Twente.

Via de Metro Madrid moest ik overstappen op de Metro Sur die deze voorsteden met elkaar verbind. Bij de halte Hospital de Fuenlabrada ging ik eruit en na een kleine tien minuten lopen door een wijk met wat flatgebouwen kwam ik op een vlakte alwaar het Estadio Fernando Torres (2.500 toeschouwers) staat. Dit stadion staat er nog maar recent en is pas geopend op 11 augustus 2011. Fernando Torres is geboren in Fuenlabrada en is ereburger van deze stad. Hij opende dit stadion op genoemde datum . Hoewel hij zelf nooit voor de club speelde ,maar gelijk voor Atlético Madrid word hij hier vereerd en daarom is ook dit stadion naar hem vernoemd.

Hiervoor speelde men in het stadion La Aldehuela dat in het zuiden van de stad ligt. Toch is het nieuwe een leuk stadionnetje met een grote mooie overdekte tribune en achter de goals 2 kleine tribunes. De andere lange zijde is met een muur omzoomd en het scorebord staat in het midden.

C.D.Fuenlabrada werd opgericht in 1975 en speelt sinds 1986 op professioneel niveau.

Na een tijdje Tercera División te hebben gespeeld speelde men vanaf 1994 in de Segunda B tot een paar jaar gelden weer de degradatie volgde. Maar vorig jaar werd men kampioen en is men weer terug in de Segunda B. Momenteel draait men erg goed mee en staat Fuenlabrada op de 4e plaats.

Tegenstander van vandaag Caudal Deportivo (1914) komt uit Mieres in Asturië. De club was eerder genaamd Racing Club de Mieres. Na de Spaanse burgeroorlog mocht men deze buitenlandse naam niet behouden en werd de club omgedoopt tot wat ie nu is. De grote periode kende men in de jaren 50 toen men 7 jaar in de Segunda División doorbracht. De 4e plaats aldaar is momenteel nog het hoogtepunt. Voor de rest pendelde de club heen en weer tussen de Tercera en Segunda B. Vorig jaar werd ook Caudal kampioen in de Tercera en promoveerde men naar de Segunda B terug. Dus vandaag staan 2 promovendi tegenover elkaar.

Ik kocht een kaartje van 12 euro voor de tribune. Achter de goal was goedkoper maar dan moet je door een vangnet kijken en dat wilde ik niet. Na een mooie sjaal en pin en nog wat drinken te hebben gekocht nam ik plaats op de tribune. Achter de ene goal zaten een handje vol Ultra’s van Fuenlabrada. Zo te zien waren dat ook Real Madrid-fans want ze hadden er trainingspakken van aan. En aan de andere zijde zaten 8 supporters van Caudal Deportivo, waaronder één baby. Er werd een spandoek opgehangen voor de keeper Segura.

Gelijk in het begin werd er al een speler van Fuenlabrada uit het veld geschopt en vond er een wissel plaats. Fuenlabrada was de bovenliggende partij maar kon geen verschil maken. Caudal kwam er maar een paar keer uit. In de rust kon ik via een andere poort even foto’s maken vanaf de tribune achter de goal. Toch had je het beste zicht op de mooie hoofdtribune. In de tweede helft werd Fuenlabrada steeds gevaarlijker. De goal van de local hero Antonio Lopez was dan ook verdient. De Ultra’s gingen uit hun dak. Toch konden de blauwen niet doordrukken. Caudal werd steeds gevaarlijker. Dit resulteerde in de 89e minuut tot de gelijkmaker. Caudal dacht hiermee en punt te hebben behaald maar Fuenlabrada zette nog één keer aan. Diep in de blessuretijd werd dat toch nog het vonnis uitgeroepen over Caudal. De 2-1 zette het stadion op haar kop. Dit was een spectaculair slot. Tevreden ging ik weer van de tribune naar beneden. Ik kreeg van een suppoost nog een opstellingsformulier en daarna liep ik weer in het zonnetje via de Burger King terug naar de metrohalte.

Dit was een mooi voorafje voor de wedstrijd van vanavond in het Calderón van Atlético.