GroundhopCollection

20-10-2012

Vroomshoopse Boys(6) - R.O.H.D.A. Raalte(4)

* Geen Kaartje *

Entree Gratis     Aanvang 17.00u.

 vroomshoopse boys

           0-1

 

 Competitie: Districtsbeker Oost 1e Ronde

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark De Bosrand

 Stad/Dorp: Vroomshoop

 Toeschouwersaantal: Ongeveer 230

 Doelpuntenmakers:

 0-1 Broekhuis     46"

 

Op de fiets ging ik op weg naar Vroomshoop.Omdat het iets uitliep bij de wedstrijd in Vriezenveen haalde ik het begin van de volgende wedstrijd net niet want de aftrap was om 17.00u.. Vijf minuten was ik te laat bij Sportpark De Bosrand voor de Districtsbeker wedstrijd tussen Vroomshoopse Boys uitkomend in de 2e Klasse en de Hoofdklasser R.O.H.D.A.Raalte. Gelukkig was de stand nog 0-0. De entree was gratis en dus stond ik vlot langs de lijn.

Vroomshoop is een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Twenterand. Vroomshoopse Boys werd in 1944 opgericht. Na eerst elders in het dorp te hebben vertoeft kwam men in de jaren 70 terecht op De Bosrand aan de Flierdijk tussen Den Ham en Vroomshoop. De bedoeling van de gemeente was om V.V.Den Ham ,Sportlust Vroomshoop en Vroomshoopse boys te centreren op dat sportpark. Na heel veel protest zijn toch Sportlust en de Boys hier terecht gekomen. V.V.Den Ham heeft met succes dit initiatief niet gesteund en zijn eigen weg gevolgd. In het begin werd de kantine gedeeld tussen Sportlust en Vroomshoopse Boys. Door een meningsverschil over de huur is er toen besloten dat Sportlust hun eigen kantine ging bouwen. De velden worden wel gedeeld. Sportlust bivakkeert momenteel in de 5e Klasse zondag. Vroomshoopse Boys doet het een stuk beter in de 2e Klasse zaterdag.

R.O.H.D.A.Raalte speelt al heel lang op een hoog niveau. De in 1929 opgerichte club is terug te vinden in de Hoofdklasse C Zondag.

Op papier is deze wedstrijd een eitje voor de mannen uit Raalte. Toch had R.O.H.D.A. het moeilijk om het net te vinden. Ze waren de bovenliggende partij maar daar bleef het ook bij in de eerste helft. De aanvallers namen het te licht op en stonden niet op scherp. Vroomshoopse Boys kwamen nauwelijks over de middenlijn op een enkele kans na.

In de rust had ik tijd om mijn avondeten naar binnen te werken. Een patatje met ,bamischijf en een lekker biertje waren dan ook zo weg. Toen ik weer naar buiten liep zag ik nog net dat R.O.H.D.A. een goal maakte. Nog geen minuut na de rust ,het bier nog klotsend in mijn keel,had Broekhuis de gasten met een laag schot op voorsprong gebracht. Iedereen die toen dacht dat de Raaltenaren nu wel over de Boys zouden walsen kwam bedrogen uit. Het werd net zo’n wedstrijd als in de eerste helft. Gigantische kansen werden door de geel-rode Raaltebrigade onbenut gelaten. En als je niet scoort dan roep je het onheil af. Vroomshoopse Boys begon brutaler te voetballen en kwamen met leuke aanvallen er erg goed uit. De tegenstand voor R.O.H.D.A werd steeds groter. Helaas voor de Vroomshoopers begon de tijd te dringen. Een paar reuzekansen gingen er net niet in. R.O.H.D.A. dat nu strooide met foutieve passes en erg slordig speelde werd door de klok geholpen. De 90 minuten zaten erop en zo bekert R.O.H.D.A Raalte door naar de volgende ronde.

Het was inmiddels al donker en ik moest nog van Vroomshoop terugfietsen naar mijn woonplaats. Dat viel erg tegen. Volgende keer maar weer met de auto.