GroundhopCollection

03-10-2012

1.F.C.Gievenbeck - SuS 09 Neuenkirchen

1 FC Gievenbeck - SuS Neuenkirchen

Entree € 7,-    Aanvang 15.00u.

 

         0-0

 

 Competitie: Oberliga Westfalen(5)

 Land: Duitsland

 Stadion: Sportpark Gievenbeck

 Stad/Dorp: Münster

 Toeschouwersaantal: 633

 

 

Drie Oktober is” Der Tag der Deutschen Einheit”. Een feestdag waarbij de “Wiedervereinigung” van de D.D.R en de B.R.D. word herdacht. Een prima dag om eens naar onze oosterburen af te reizen. Zeker omdat er inhaalwedstrijden zijn in de lagere klassen en ’s avonds de Champions Leaguewedstrijd Schalke - Montpellier. Nou was er net over de grens overigens niet zoveel te vinden,maar één wedstrijd op de middag sprong eruit. In de nieuwe Oberliga Westfalen werd een derby gespeeld tussen 1.F.C.Gievenbeck en SuS 09 Neuenkirchen. Omdat er om 15.00u. werd afgetrapt zou de combinatie met Schalke mooi uitkomen. Tegen één uur sprong ik in de auto en reed naar het zonnige Münster. Gievenbeck is een stadsdeel ervan en de tweede club naast grote broer Preußen.

Een griepgolf die enkele weken geleden de overgrote meerderheid van de spelers van Sus 09 trof was de reden van het uitstellen van deze wedstrijd. Vandaag zouden ze er weer met de sterkste elf staan.

1 F.C.Gievenbeck in 1949 opgericht is in 2007 gepromoveerd naar de Westfalenliga 1. Vorig jaar werd de promotie behaald voor de nieuwe Oberliga Westfalen. En mijlpaal in de geschiedenis dus.De club is een omnivereniging met diverse sporten. Zo is er een grote sporthal met kantine en voetbaltribune in één gebouwd. Op zich niet slecht bedacht ,al kunnen op de ijzeren stoeltjes van de tribune niet veel mensen plaatsnemen. Voor de tribune en aan beide zijden zijn staanplaatsen gemaakt.De rest van het sportpark bestaat uit een kleine steile graswal met daaromheen een pad. De bekendste speler van de club is Christian Pander die via F.C.Schalke 04 nu bij Hannover’96 speelt.

Sus 09 Neuenkirchen opgericht in 1909 is in 2005 gepromoveerd naar de Westfalenliga 1 en wist zich vorig jaar eveneens te plaatsen voor de Oberliga Westfalen. Ook was dit een mijlpaal voor hun omdat ze nooit zo hoog hebben gespeeld. De club komt uit het Kreis Steinfurt en ligt niet ver van Münster.Waar Gievenbeck zich in deze Liga probeert te handhaven dit jaar wil Neuenkirchen gelijk in de middenmoot eindigen. Ze hebben hiervoor ook op enkele plekken verstrekt.

Op moment staat Neuenkirchen momenteel 15e en Gievenbeck 17e. Met gemiddeld één goal per wedstrijd zijn beide teams niet zo doeltreffend. Je kunt dus spreken van een “Kellerderby”. Dit was ook te zien aan het voetbal. Hoewel Neuenkirchen wel probeerde aan te vallen was het voetbal van een dramatisch niveau. Gievenbeck ging volledig in de verdediging en hoopte op een kleine uitval. Neuenkirchen deed hetzelfde als Gievenbeck over de middenlijn kwam. En op deze manier kwamen er maar een paar kansen op een goal. Het tweede bedrijf was niet veel beter dan het eerste. Gievenbeck kwam nu helemaal niet meer aan aanvallen toe en Neuenkirchen kwam,met uitzondering van een kopbal van Götsch die tegen de paal ging, ook niet met veel actie. Een paar vrije trappen en een zeldzame hoekschop zorgden voor het gevaar van de zwart-witten uit Neuenkirchen. Een 0-0 was dus het resultaat. De punten werden gedeeld. Beide ploegen schieten hier niks mee op. Een Neuenkirchener die naast me stond vond het een goed resultaat na een fantastische wedstrijd. Ik keek hem aan ,liep hoofdschuddend weg en dacht dat hij voor het eerst bij de voetbal was geweest.

Het weer werd slechter en ik besloot snel richting Gelsenkirchen te rijden.