GroundhopCollection

23-09-2012

F.C.Twente - S.C.Heerenveen

Seizoenkaart 2012-2013

Aanvang 14.30u.

 

          1-0

 

 Competitie: Eredivisie

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 29200

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Tadic         59"(P.G.)

 

 

Op deze zondag ging ik weer per trein naar De Grolsch Veste. Donderdag was ik er ook nog geweest voor de wedstrijd tegen Hannover’96. Dit was een hele leuke wedstrijd. Vandaag stond er echter en competitie-treffen op het spel tegen de ploeg van Marco van Basten, S.C.Heerenveen. Heerenveen is deze competitiestart niet goed begonnen in tegenstelling tot F.C.Twente dat nog ongeslagen bovenaan staat.

Niet alleen kwamen er gasten uit Friesland naar Enschede maar ook gasten uit Zuid-Afrika.

Twente mocht zich vereert voelen om aartsbisschop Desmond Tutu uit Kaapstad in haar stadion te verwelkomen. Tutu is bekend geworden in de strijd samen met Mandela tegen het Apartheidsregime in Zuid-Afrika destijds. De in 1984 Nobelprijswinnaar voor de vrede is in Nederland om geld in te zamelen voor de internationale organisatie M.K.I.(Medical Knowledge Institute. Giro 7733). M.K.I.maakt zich sterk om kennis over gezondheid te verspreiden onder de bevolking om ziektes te voorkomen.

De 80jarige Desmond Tutu kwam onder luid gejuich “Tutu Olé” het stadion binnen in een Twenteshirt waarbij hij een leuke dans deed. Hij liep naar de spelers en wenste hen succes toe en zwaaide naar het publiek. Heel bijzonder om mee te maken.

De wedstrijd die daarna begon was niet zo hoogstaand. Het was bij vlagen zo af en toe wel erg slecht.

Heerenveen kon er ook niets tegenoverstellen. En zo kabbelde de wedstrijd naar de rust.Het tweede bedrijf werd in de 59e minuut uit de slaapstand gehaald omdat Zomer een overtreding maakte op Gutiérrez waarna er een strafschop volgde. Tadic maakte de penalty foutloos.

Na deze penalty dacht het publiek dat er wel meer pit in het spel zou komen. Maar na en paar wissels van M.C.Laren gingen de Tukkers de voorsprong verdedigen in plaats van uitbouwen.

Zo werden de 90 minuten volgespeeld en blijft Twente met 18 uit 6 ongeslagen . F.C.Twente evenaart hierbij het record met zijn ongeslagen status van 1968/69.

Voor S.C.Heerenveen word het bikkelen om de punten de komende wedstrijden. Maar ja als de gehele kern word verkocht kun je Van Basten dit niet of nauwelijks aanrekenen.

Voor M.K.I. werd nog 100.000 euro opgehaald bij F.C.Twente!