GroundhopCollection

20-09-2012

F.C.Twente  - Hannover 96

FC Twente-Hannover96

Entree € 17,50    Aanvang 21.05u.

 

           2-2

 

 Competitie: Europa League 1e Ronde Poulefase

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 22500

 Doelpuntenmakers:

 1-0 W.Janssen     7"

 2-0 Chadli          54"

 2-1 Sobiech        67"

 2-2 Wisgerhof     73"(E.D.)

 

 

De Poulefase is aangebroken voor F.C.Twente. Uit de koker werd geloot tegen Helsingborgs I.F., Levante U.D. en Hannover’96. Een mooie poule dus. De eerste wedstrijd word vandaag gespeeld tegen de buren uit Duitsland. Een zware tegenstander.

De club is opgericht als Hannoversche Fußball-Club von 1896 en hebben de A.W.D.Arena als thuisbasis.Voorheen was de naam Niedersachsenstadion. Twee maal wisten ze het landskampioenschap te behalen en één keer de beker. Twee bekende oud-spelers van F.C. Twente die ook voor Hannover’96 speelden waren Arnold Bruggink en Blaise ’N Kufo.

Momenteel staat F.C.Twente eerste in de competitie. De Hannoveranen staan derde in de Bundesliga en hebben eveneens een prima seizoensstart.Voor Twente is dit al de negende wedstrijd in Europa vandaag. Ze hebben dus al een leuk traject achter de rug.

De Tukkers hadden een zinderende wedstrijd in de Play-Offs nodig om het Turkse Bursaspor te verslaan. Hannover’96 stroomde in de 3e voorronde in met een winst over twee wedstrijden tegen St Partick’s Athletic uit Ierland. De Play-Offs werden daarna gewonnen van het Poolse

Ślask Wroclaw.

De wedstrijd begon met een mooie sfeeractie op de tribune van Vak-P . Met vellen papier werd het logo van de stad Enschede gevormd op een achtergrond van de Nederlandse vlag.

Hierna kwam de sfeer er gelijk al in mede doordat F.C.Twente zeer sterk begon. Na zeven minuten lag de bal al in het net .Janssen maakte met een prachtige schuiver de 1-0.Tot ieders verbazing kwam Hannover totaal niet in haar spel. Twente heerste in de eerste helft maar verzuimde opgelegde kansen te verzilveren van Tadic en Castaignos. Trainer Slomka van Hannover was duidelijk niet tevreden met het vertoonde spel. In de tweede helft probeerde Hannover gelijk aan te zetten,maar Twente controleerde. Na een vrije trap van Chadli begin tweede helft die onderweg nog aangeraakt werd door een Duitser was het zowaar 2-0.

Hierna liet Twente de teugels vallen en liet Hannover voetballen. De 96-ers kwamen plotsklaps terug door een bal die per ongeluk voor de voeten van Sobiech viel. Hij bedacht zich niet en haalde uit,2-1.

Een paar minuten later werd de druk opgevoerd. Peter Wisgerhof raakte een voorzet dusdanig aan dat de bal in de verre hoek schoof voorbij Mihaylov. 2-2 in een minuut of vijf na de eerste van Hannover. De Duitsers begonnen nu pas echt in het spel te komen. Toch kreeg Twente nog een drietal hele grote kansen. Tadic en twee keer Castaignos hadden het vizier niet op scherp ze faalden kans voor kans. Er zou verder niet meer gescoord worden. Vooraf zou Twente tevreden zijn met een punt. Nu was er de kater van het laten liggen van de overwinning. Dit had F.C.Twente uit handen gegeven. Hannover’96 stapte wel tevreden van het veld met de wetenschap dat als Twente iets scherper was ,dit zeker een verloren wedstrijd was geweest.

Na de wedstrijd bezorgde een grote groep hooligans van Hannover nog voor wat problemen bij het station. Ze wilden het perron op waar normale fans van Twente stonden te wachten. Twee hekken gingen om ,maar bij de derde was het voor de ME tijd om eens polshoogte te nemen.