GroundhopCollection

 

25-08-2012

Real Madrid Castilla - F.C.Barcelona B

Real Madrid Castilla - Barcelona B

Entree € 10,-    Aanvang 21.00u.

 

          3-2

 

 Competitie: Liga Adelante (Segunda División)

 Land: Spanje

 Stadion: Estadio Alfredo di Stéfano

 Stad/Dorp: Madrid

 Toeschouwersaantal: 6000

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Juanfran          11"

 2-0 Cheryshev       25"

 2-1 Tomás            40"(E.D.)

 3-1 Óscar Plano     46"

 3-2 Sergi Roberto  70"(P.G.) 

 

 

Aangezien we dit jaar geen lange vakantie konden houden,wilden mijn vriendin en ik toch nog even een stedentrip maken. Na een avondje surfen op het net kwamen we uit bij Madrid. Hier was ikzelf al wel eerder geweest met de wedstrijd destijds tussen Getafe – F.C.Twente,maar een tweede bezoek is geen straf. Het is namelijk een mooie stad. Vooraf had ik ook al een voetbalwedstrijd uitgezocht om heen te gaan. Atletico- Athlètic. Helaas maakt de Spaanse bond de data en tijden pas vlak voor de speelronde bekend . De reis moest eerder worden geboekt. Het was dan ook een teleurstelling dat de wedstrijd naar de maandagavond werd gezet ,de avond waarop wij net weer terug gingen. Getafe was ik al geweest dus Getafe – Real Madrid was geen optie. Dan maar een nivo lager kijken. In de Liga Adelante stond op zaterdag de wedstrijd Real Madrid Castilla – Barça B op het programma. Nu ben ikzelf normaal niet zo’n fan van 2e elftallen in normale competities, maar de Baby-Clásico leek me toch wel een heel mooi affiche. Zo was ik in de gelegenheid om het 2e stadion van Real Madrid eens te bezoeken.

Het Estadio Alfredo di Stéfano. Dit stadion maakt deel uit van het trainingscomplex dat in het noorden van de stad is gelegen vlakbij luchthaven Barajas.

Real Madrid Castilla werd in 1943 opgericht als Plus Ultra C.F. Pas in de zeventiger jaren werd dit veranderd naar Castilla C.F. In 1980 werd het hoogtepunt van de club behaald. De bekerfinale werd gehaald en Real Madrid was de opponent. Castilla C.F. verloor maar omdat Real zowel de beker als het kampioenschap had behaald kwamen ze het jaar erop uit in de Europacup 2 voor bekerwinnaars. West Ham United schakelde Castilla uit. Vanaf 1991 heet de club Real Madrid Castilla. De club verbleef een keer al in de Segunda A,in 2006/2007 maar viel weer terug naar de Segunda B. Vorig jaar werd men opnieuw kampioen in de Segunda B (3e nivo) .

Barça B is het tweede van F.C. Barcelona en speelt al wat jaartjes,sinds 2010, in de Liga Adelante (Segunda A). De club is opgericht uit een fusie in 1970 tussen C.D. Condal en Athlètic Catalunya tot de naam Barcelona Athlètic. In 1990 werd de naam Barça B. In 2010 weer F.C. Barcelona B. 2011 behaalde men de 2e plaats in de Segunda A . De beste prestatie tot nu toe.

Zaterdag vroeg in de avond gingen we met de metro naar halte Campo de las Naciones. Daar zouden we dan nog zo’n half uurtje moeten lopen. Gelukkig kwam er net een taxi aan en die bracht ons pijlsnel naar het trainingscomplex. Hij zette ons af bij de ingang van het veld waar Real Madrid C zijn wedstrijden afwerkt. Moesten we toch nog omlopen om bij het Estadio Alfredo di Stéfano te komen. Kaarten halen was geen probleem. Lange rijen mensen stonden al voor de ingang. We moesten een uur wachten totdat we eindelijk door de poortjes konden lopen en het stadion konden betreden. De opkomst viel me zeker niet tegen. Het stadionnetje leek dan ook vrij vol op één tribune na. Er stonden daar namelijk geen uitfans op. Toch zaten hier en daar kleine plukjes Barça-fans in shirts tussen het thuispubliek van de aartsrivaal. Zonder problemen overigens. De biljardair en eigenaar van Real Madrid Florentino Pérez zat vlakbij ons op de tribune .

Na 15 jaar was het weer zover dat de 2 grootmachten elkaar als reserves tegenkwamen in een officiële wedstrijd in de Liga Adelante. Een kleine sfeeractie van de Ultra Sur zorgde dat de stemming verhoogd werd. De wedstrijd begon in een hoog tempo. Maar na de snelle eerste goal van Castilla was de ban al gebroken. Het was gedurende de gehele wedstrijd dat Real domineerde. De tegengoal van van Barcelona B was ook nog een lucky. Want de hoge bal van veraf werd door iedereen gemist en kwam via een speler van Real met een boog onder de lat en tussen de handen van de keeper door. De mooie wedstrijd werd nog spannend doordat Barcelona B een penalty kreeg. Het publiek dat gedurende de wedstrijd Puta Barça riep werd helemaal dol. In de resterende minuten volgde nog een rode kaart voor Barcelona B.( Gómez twee keer geel). Na het fluitsignaal gingen we gauw weer een taxi zoeken om daarna met de metro snel weer richting de wijk Malasaña gegaan alwaar we nog wat cafeetjes zijn gaan bezoeken.

P.s. (Op een van de foto’s staat Florentino Pérez ,de man in het donkere pak)