GroundhopCollection

18-08-2012

N.A.C. Breda - F.C.Twente

  NAC Breda - FC Twente

 Entree 27,50    Aanvang 19.45u.

 

          0-1

 

 Competitie: Eredivisie

 Land: Nederland

 Stadion: Rat Verlegh Stadion

 Stad/Dorp: Breda

 Toeschouwersaantal: 15500

  Doelpuntenmakers:

0-1  Fer            51"

 

 

10 minuten eerder ging ik weg bij het districtsbeker-treffen in Oosterhout . De tweede Eredivisiewedstrijd van het seizoen stond op het programma. N.A.C.Breda – F.C.Twente.

Ik verwachte een parkeerprobleem en dat was achteraf niet zo. De 10 minuten had ik dus wel af kunnen kijken…. Vlot had ik dus een parkeerplaats gevonden nabij het Rat Verlegh Stadion. In dit stadion had ik nog nooit een wedstrijd gezien en ik maakte met dit bezoek de Eredivisie helemaal compleet. Het was niet het eerste bezoek aan de club want vroeger aan de Beatrixstraat had ik N.A.C. wel een paar keer al zien spelen. Het kaartje had ik geregeld met een mede-forummer. Zo hoefde ik niet in het verschrikkelijke uitvak (aquarium) plaats te nemen.

N.A.C. is opgericht in 1912 door een fusie van N.O.A.D. ( Nooit Opgeven Altijd Doorzetten) en A.D.V.E.N.D.O.( Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning). Door samenvoeging van deze namen en daar weer achter “Combinatie “te plakken ontstaat de op één na langste clubnaam van de wereld. Alleen in Bangkok schijnt er een club te bestaan met een langere naam. Tegenwoordig word er bij de naam N.A.C. ook nog Breda aan vast geplakt.

N.A.C. wist één keer landskampioen te worden in 1921. Ook zijn ze één keer bekerwinnaar geweest. Dat was in 1973. De supporters van N.A.C. staan bekend om hun passie en fanatiek aanmoedigen van het team. Zo worden de wedstrijden van zaterdag altijd beschouwd als een “Avondje NAC”. Dit stamt overigens al vanuit hun oude stadion aan de Beatrixstraat.

Een overeenkomst met de Twentefans is dat bier ook zeer geliefd is onder de supporters ,al moet men het hier met een betaalkaart kopen net als in Amsterdam en Arnhem.Hier heet het MONEYTIX.

Dit was voor mij niet handig want zo kon ik geen drinken kopen voor de wedstrijd. In de brandende zon zat ik op de tribune ter hoogte van de middenlijn te wachten op het begin van de wedstrijd. Ik had mijn forumgenoot al gesproken en hij zei dat als er plek was dat ik wel bij hem bovenin de tribune kon gaan zitten. Dat bleek inderdaad zo te zijn en ik hoefde niet meer tegen de zon in te kijken. De wedstrijd was reeds begonnen en de eerste kansen waren ook voor Twente. Tadic en Chadli waren goed op dreef. Het doelpunt bleef echter uit in de eerste helft. Schalk had voor N.A.C. nog een goede mogelijkheid tot scoren. Er werd fel gespeeld en dat resulteerde ook in een paar forse overtredingen over en weer. Tadic had het te verduren en Douglas maakte zich ook niet geliefd bij N.A.C.. Twente had wel de overhand qua spel.Af en toe was er een prachtige sfeer in het stadion. De N.A.C-aanhang lieten zich goed horen (vooral vak-G) en ook het uitvak met Twentefans was vocaal sterk aanwezig. In het “aquarium”zaten toch best wat tukkers.

Na de rust werd de ban gebroken door Leroy Fer die de bezoekers met een kopbal op voorsprong bracht voortgekomen uit een hoekschop. Hierna miste Twente nog vele kansen op verder uitbouw. Castaignos kopte rakelings voorlangs en Fer schoot op de paal.

Doordat een tweede goal uitbleef rook N.A.C. toch nog een kans om gelijk te maken. Het slotoffensief dat mede door de B-Side en Vak –G vocaal sterk ondersteund werd, leverde nog een aantal mogelijkheden op voor N.A.C.. Waar Twente de hele wedstrijd vrijwel domineerde hadden ze het nu even moeilijk achterin. Toch werden de 90 minuten zonder verder doelpunt volgemaakt. De tweede winst was binnen voor F.C.Twente.

Na de wedstrijd ben ik met mijn forumgenoot nog even wezen kijken in de fanshop voordat ik de terugreis aanvaarde.

Een slecht begin van de dag m.b.t. mijn auto eindigde toch nog goed met een overwinning voor F.C. Twente in de laatste van de drie leuke wedstrijden van vandaag.

p.s. Bas bedankt!!!