GroundhopCollection

18-08-2012

V.V. Oosterhout (7) - V.V.A.C.(7)

* Geen Kaartje *

Entree Gratis   Aanvang 17.00u.

 

            2-2

 

 Competitie: Districtsbeker Zuid 1 Poulefase

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark Heihoef

 Stad/Dorp: Oosterhout

 Toeschouwersaantal: 44

  Doelpuntenmakers:

 0-1 Koomans

 1-1 Van Wanrooy

 2-1 Van Steen

 2-2 Koomans

 

Omdat ik de wedstrijd Kozakken Boys - S.V.V.Scheveningen had bezocht ,en deze was uitgelopen, was ik 10 minuten na de aftrap dan eindelijk op het Sportpark Heihoef voor de wedstrijd V.V.Oosterhout – V.V.A.C. in de 1e ronde (poulefase) van de Districtsbeker Zuid 1.

Van te voren wist ik dat ik bij deze wedstrijd de laatste tien minuten zou missen omdat ik anders in tijdnood zou komen met de wedstrijd hierna in Breda.

V.V.Oosterhout is een fusieclub ontstaan uit B.V.C. en W.V.O. en bestaat als V.V.Oosterhout nu 10 jaar. Samen met V.V. T.S.C. zijn ze de 2 toonaangevende voetbalclubs van Oosterhout. W.V.O. was opgericht in 1927 en dat jaartal staat nu ook nog in het logo van de fusieclub.

Er gaat een boel veranderen bij de V.V.Oosterhout. De club gaat over ongeveer een jaar intrek nemen op een geheel nieuwe locatie. Sportpark De Contreie. Op dit moment word er hard gewerkt aan de gelijknamige nieuwbouwwijk en sportpark waar het samen met de handbalvereniging O.H.C. zijn intrek zal nemen. Nu werd er nog op het huidige terrein,bestaande uit een leuke tribune en aan de andere kant een kantine met terras, gespeeld.

Momenteel speelt de club in de Derde Klasse op zondag evenals de tegenstander van vandaag V.V.A.C. uit Zuid-Holland.

V.V.A.C.(Voetbal Vereniging Alblasserwaard Centrum) komt uit Ottoland. Een klein dorpje. De club is er eigenlijk ook voor de dorpen eromheen die tezamen dus het midden van deze Alblasserwaard vormen.

Om 17.00u werd er afgetrapt en beide zondagsclubs waren met deze tijd in de hitte niet erg blij. Eenmaal binnen na 10 minuten stond het al 0-1 voor V.V.A.C.. Deze club was ook beter in de eerste helft. Ze kregen nog een paar enorme kansen maar met 0-1 werd de rust gehaald.

Nadat ik weer heerlijk in de schaduw op de tribune was gaan zitten en het zoveelste flesje water achterover had gegooid begon de Tweede helft alweer. Nu kwam Oosterhout veel feller voor de dag. Met af en toe erg hard spel en overtredingen veroverden ze bal na bal. De kansen kwamen nu ook en met een prachtige knal stond dan ook gauw de 1-1 op het bord. Helaas was het nu tien minuten voor het einde en ik moest gaan. Eigenlijk jammer want de wedstrijd was erg leuk. Helaas voor mij werd er aan beide zijden nog een keer gescoord toen ik alweer op de weg zat naar Breda. 2-2 zou de eindstand worden.

Trouwens, het scorebord stond op 4-1. Zal de spelers wel moeten motiveren...

Op naar Breda voor de avondwedstrijd N.A.C.Breda - F.C.Twente dat om 19.45u begint.