GroundhopCollection

18-08-2012

Kozakken Boys - S.V.V. Scheveningen

Kozakken Boys - Scheveningen

Entree € 8,-    Aanvang 14.30u.

 

          1-0

 

 Competitie:  Topklasse Zaterdag

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark De Zwaaier

 Stad/Dorp: Werkendam

 Toeschouwersaantal: 1000

  Doelpuntenmakers:

 1-0 Irilmazbilek    46"

 

Vandaag was het tijd om eens het zuiden des lands te bezoeken. Hoofdreden was het de wedstrijd N.A.C.Breda – F.C.Twente die voor de avond geplant stond. Dit kon prima gecombineerd worden met een wedstrijd in de Zaterdag Topklasse, en wel het duel tussen Kozakken Boys en S.V.V.Scheveningen dat vandaag om 14.30u aanving. Dat er nog een wedstrijdje in de Districtsbeker Zuid 1 ertussen kon worden gepropt was alleen maar leuk meegenomen. Een triple dus.

Het was vandaag erg warm ,zo rond de 35 graden. Ruim op tijd ging ik met de auto op pad. Bij een tankstation kocht ik even wat water en een broodje voor onderweg. Ik reed rustig weg naar mijn bestemming,dacht ik……. Een Duitser vond het nodig om op moment van passeren de autodeur even open te gooien. Dit met als gevolg dat de spiegel en de gehele zijkant van mijn auto beschadigd werd . Na een boel gezanik en het invullen van de papieren kon ik toch mijn weg vervolgen. Wel met gevolg dat ik de eerste wedstrijd Kozakken Boys-Scheveningen niet meer vanaf het begin kon halen. Gelukkig bleef het beperkt tot 6 minuten vertraging. Helaas was de sfeeractie net ten einde van de fans uit Werkendam.

Kozakken Boys is als S.V.W. opgericht in 1913. (Steeds Voorwaarts Werkendam). Omdat deze naam al bestond werd er van naam gewisseld naar Kozakken boys. In december 1813 kwamen ruiters uit Rusland op kleine paarden Werkendam en omgeving bevrijdden van de Franse overheersing. Deze ruiters werden Kozakken genoemd. Ze kwamen via de uiterwaarden van de rivier de Merwede Werkendam binnen. Precies op die plek, de Kozakkenstoep genaamd, werden de velden aangelegd waar Kozakken Boys is begonnen met voetbal. Probleem waswel dat als de uiterwaarden vol water stonden men hier weer niet kon voetballen.Men verhuisde naar de Vierlaan en later naar het huidige Sportpark De Zwaaier.

De Zwaaier is een leuk sportpark met een mooie hoofdtribune waar met stoeltjes de clubnaam prijkt.Aan de andere lange zijde zijn een aantal treden beton gemaakt als staantribune.

Vorig jaar is Kozakken boys via de nacompetitie gepromoveerd naar de Topklasse. In de reguliere competitie in de Hoofdklasse B werden ze 2e achter S.V.V.Scheveningen,de tegenstander van vandaag.

De 1e plaats van S.V.V. Scheveningen betekende ook directe promotie naar de Topklasse.

Vorig jaar werd er nog van de Kozakken gewonnen met 5-0.

S.V.V.Scheveningen speelt haar wedstrijden op Houtrust in Den Haag. De club heeft van 1954 tot 1964 onder de naam Scheveningen Holland Sport nog betaald voetbal gespeeld. Daarna trokken ze zich terug als amateurs. Holland Sport ging zelfstandig verder totdat het in 1971 opging in F.C.Den Haag na een fusie met A.D.O. in dat jaar. Houtrust bleef het domein van Scheveningen. Houtrust heb ik ooit al bezocht in 2010 met een wedstrijd van Scheveningen-F.C.Lisse.

Met de deceptie van vorig seizoen nog in het hoofd, speelde Kozakken boys ontzettend fel en fris . In de eerste helft werden ontzettend veel kansen gecreeërd maar geen bal vloog er in.

Scheveningen kon hier maar weinig tegenover stellen. De tweede helft was nog geen minuut oud toen het wel lukte. De zoveelste kans werd dit keer wel benut door Irilmazbilek. Omdat ik zolang in de rust op het bakje patat moest wachten zag ik nog net de bal over de keeper in de goal gaan.

Kozakken Boys was heer en meester op het veld en had de wedstrijd hierna ook weer talloze keren kunnen beslissen. Op het einde werd het zelfs nog spannend omdat Scheveningen er nog een paar keer gevaarlijk uitkwam. Het zou echter onverdiend geweest zijn. Het bleef 1-0.

Doordat de wedstrijd een paar keer werd stilgelegd voor een drinkpauze en er nog wat tijd bijkwam liep het allemaal aardig uit.

De tussenwedstrijd bij V.V.Oosterhout zou ik nu ook al niet meer op tijd halen.

Gauw in de auto en snel naar Oosterhout was nu het devies.........