GroundhopCollection

13-08-2012

S.V.Z.W.(4) - S.C.Cambuur Leeuwarden(2)

* Geen Kaartje *

Entree Gratis    Aanvang 19.00u.

 

          2-1

 

 Competitie: Vriendschappelijk

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark Het Lage Veld (Veld 4)

 Stad/Dorp: Wierden

 Toeschouwersaantal: Ongeveer 250

  Doelpuntenmakers:

 0-1 Barto           8"

 1-1 van Keulen   34"

 2-1 Perik           76"

 

Het gebruikelijke internetsurfen na het avondeten bracht me op de site van S.V.Z.W..Eigenlijk om te kijken hoe het ervoor stond met de verbouwing van het hoofdveld. S.V.Z.W. krijgt namelijk een kunstgrasveld en een aantal betonnen staanplaatsen aan de beide zijden van het het veld. Heel toevallig zag ik dat S.V.Z.W. een oefenpot speelde tegen S.C. Cambuur Leeuwarden.Dat leek me een aardig affiche om even te gaan kijken.

Aangezien er op veld 4 werd afgetrapt (kunstgras) kon ik gelijk even een kijkje nemen bij het hoofdveld.

Na een kwartier stond ik op de parkeerplaats bij Sportpark Het Lage Veld. Dat bleek net op tijd want de spelers kwamen het veld al op.

S.V.Z.W. ,vorig jaar gedegradeerd uit de Topklasse , wil zo gauw mogelijk weer hogerop.

Trainer Paul Krabbe moet dit proberen te realiseren en de ploeg weer uit de Hoofdklasse laten promoveren.

S.C.Cambuur Leeuwarden dat gisteren nog uit bij F.C.Volendam won, had een mix van spelers meegenomen. De mix bestaat uit contractspelers die in Volendam geen speelminuten hadden gemaakt ,een testspeler Libeiro van Almere City, 2 spelers van V.V.Bergum die er in de tweede helft in kwamen. Toch een elftal dat sterker moet zijn dan de Hoofdklasser uit Wierden.

In het begin van de wedstrijd was Cambuur dan ook sterker en dat resulteerde gelijk in een mooi doelpunt van Barto. Daarna hield S.V.Z.W. prima stand en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Uit een hoekschop werd de bal door Van Keulen in het net geschoten,1-1.

In de rust ging ik even kijken bij het hoofdveld waar de kunstgrasmat er al in lag en men nu met de belijning bezig was. Eén deel van de staantribune was al gereed. Voor de rest was men overal nog druk bezig.

De tweede helft begon zoals de eerste. Cambuur trok ten aanval maar S.V.Z.W. was slim op de counter. Zo was het in de 76” uit een mooie counter 2-1 door Perik die daarna gelijk gewisseld werd. Cambuur probeerde daarna nog tevergeefs de gelijkmaker te maken. Behalve 2 mooie schoten op de lat kwam men niet meer dicht in de buurt van de goal.

Toch een mooie overwinning van de Hoofdklasser uit Wierden tegen het combinatieteam van S.C.Cambuur Leeuwarden.

Als S.V.Z.W. zo blijft voetballen, kunnen ze ver komen dit seizoen.