GroundhopCollection

12-08-2012

F.C.Twente - F.C.Groningen

Seizoenkaart 2012-2013

Aanvang 14.30u.

 

           4-1

 

 Competitie: Eredivisie

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 29400

 Doelpuntenmakers:

1-0 Chadli           30"

2-0 Tadić            33"

3-0 Chadli           54"

4-0 Tadić            71"

4-1 Bacuna          83"

Eindelijk weer het begin van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Voor FC Twente en FC Groningen betekend dit gelijk aan de bak. De twee “rivalen” zorgen altijd voor een boeiende pot voetbal op het scherpst van de snede.

Vandaag was het heerlijk weer en ging ik met een biertje in de hand de trein in op weg naar deze wedstrijd. Terwijl wij later in het stadion op de tribune nog aan het voorbeschouwen waren kwamen de spelers al het veld op. Vanuit Vak-P werden er vlaggen gezwaaid en de fans van Groningen deden dit ook met wat banners erbij vanuit het uitvak.

Na een afwachtend en voorzichtig begin van beide ploegen werd aan het einde van de eerste helft de ban gebroken door de beide vleugels van FC Twente,Tadić en Chadli.

Nadat de eerste goal van Chadli gevallen was gingen de aanvallen als een mes door de boter door de defensie van FC Groningen. De tweede van Tadić lag er ook snel in. Vorig jaar speelde hij nog bij Groningen en daarom wilde hij bij deze goal niet juichen. In de tweede helft deden deze 2 vleugelspelers het nog eens dunnetjes over. De middenvelders van FC Groningen hadden geen vat op het spel van FC Twente. Johansson van Groningen had ook een complete off-day.

De goal van Bacuna was er op het eind nog één voor de statistieken.

Omdat het nogal warm was vloeide het bier rijkelijk en kwam ik in een uitbundige stemming weer thuis van een heerlijke voetbalmiddag.