GroundhopCollection

07-08-2012

C.V.V. Oranje Nassau Almelo(6) - Luctor et Emergo(6)

* Geen Kaartje *

Entree Gratis     Aanvang 19.00u.

 

           0-4

 

 Competitie: Vriendschappelijk

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark Ossenkoppelerhoek

 Stad/Dorp: Almelo

 Toeschouwersaantal: Ongeveer 85

 Doelpuntenmakers:

 0-1 Van Tellingen   41"

 0-2 Ten Hoeve       52"

 0-3 Poelakker         86"

 0-4 Ten Hoeve       92"

 

Vlak na het avondeten zat ik vanavond nog even te kijken op het internet. Toevallig surfte ik de sites van clubs uit de buurt af. Zo kwam ik op de site van Luctor et Emergo terecht. Hier stond dat ze een vriendschappelijke wedstrijd om half acht moesten spelen tegen plaatsgenoot C.V.V. Oranje Nassau Almelo. Het was inmiddels kwart over zeven maar wel haalbaar.Dus vlug in de auto.

Het affiche was oorspronkelijk andersom. Luctor werkt momenteel aan een kunstgrashoofdveld en was daarmee nog niet klaar. Dus werd het kunstgrasveld van O.N. gebruikt. Het hoofdveld(gras) mocht nog niet bespeeld worden.

C.V.V.Oranje Nassau Almelo voetbalt sinds 1932 op Sportpark Ossenkoppelerhoek en deelt het grote sportpark met de clubs S.V.Almelo , A.V.C. La Première,aan de andere kant van de Weezebeek en ligt pal naast het Polman Stadion van Heracles Almelo. O.N. heeft ooit 2 velden afgestaan voor de bouw van het stadion. Heel vroeger bestond er ook al een O.N. in Almelo maar deze club is ooit opgeheven ver voordat het huidige O.N. opgericht is. Deze club heeft dan ook niks te maken met de voorloper. Recent speelde O.N. nog in de 1e klasse zaterdag ,maar degradatie volgde en nu spelen ze in de 2e klasse zaterdag.

Luctor et Emergo (Ik worstel en kom boven) speelt normaal op zondag en heeft de laatste jaren veel progressie geboekt. Van de 4e klasse zondag zijn ze in enkele jaren doorgestoomd naar de 2e klasse zondag.

De club,in 1931 opgericht, speelt haar wedstrijden op Sportpark De Horst. Vroeger werd er gespeeld op de locatie Het Sportpark nabij het zwembad te Almelo.

Gelukkig was het weer weer wat beter ,want de gehele middag had het al geregend.        

Het kunstgrasveld waarop gespeeld werd ligt net aan de andere zijde van de beek.

Vanaf de aftrap was O.N. al niet opgewassen tegen het fanatieke Luctor et Emergo.

In het begin werden er al kansen weggegeven door de verdediging van O.N. Luctor speelde de gehele wedstrijd veel beter positiespel en een hogere balcirculatie. Met de gretigheid van de spelers had het slappe O.N. moeite. De oranje-blauwen kregen maar een handvol kansen en de einduitslag was dan ook terecht. De overwegend Luctor-fans konden tevreden huiswaarts gaan.

De toekomst van Oranje Nassau aan de Ossenkoppelerhoek in de huidige vorm is nog niet zeker. Heracles Almelo wil een groter en nieuw stadion en hiervoor moeten alle amateurclubs op Sportpark De Ossenkoppelerhoek inleveren. Er is veel verzet bij de amateurs. Ze hebben een concept voorgelegd aan de gemeente om tot een redelijke oplossing te komen ,maar dit kost nogal wat.. Aangezien de gemeente Almelo niet zo bij kas zit kan het nog wel even duren voordat de clubs eruit zijn en dat Heracles Almelo kan bouwen aan een nieuw stadion.