GroundhopCollection

02-08-2012

F.C.Twente  - F.K.Mladá Boleslav

FC Twente-Mlada Boleslav

Entree € 7,50         Aanvang 19.45u.

 

           2-0

 

 Competitie: Europa League 3e Voorronde

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 18500

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Fer            52"

 2-0 Chadli         58"

 

Vandaag is het weer Europacupdag. F.C.Twente heeft F.C.Inter Turku uitgeschakeld ,na een 0-5 overwinning in Turku ,en treft in deze 3e voorronde als tegenstander M.K.Mladá Boleslav uit Tsjechië. F.K.Mladá Boleslav heeft in de 2e ronde het IJslandse Thór uitgeschakeld.

Bij F.C.Twente hebben zich intussen 3 nieuwe spelers gemeld. Aanvaller Castaignos komt van Internazionale maar kon nog niet insgeschreven worden voor de Europa League. Bulykin komt van Ajax en moet ook de aanval versterken. Hij werd op het laatst nog ingeschreven maar is nog niet helemaal wedstrijdfit. Als laatste kan nu ook Gutiérrez gaan spelen.

Deze jonge aanvallende middenvelder is uit chili overgekomen en heeft vorige week in het oefenduel met M.S.V.Duisburg al z’n verdienstelijke speelminuten gemaakt. F.C.Twente had de zaken al op 13 juni rond ,echter met de werkvergunning duurde het nog even . Hij komt van Universidad Católica ,een topclub in Chili.

M.K.Mladá Boleslav werd in 1902 opgericht en werd vanaf 1910 in Mladoboleslavský veranderd. Maar na enkele fusies met kleinere clubs uit Boleslav werd de naam pas 1995 weer zoals het nu is. Vanaf de jaren 60 werd de club een satelietclub van de Autofabrieken van Škoda. Dat is ook niet verwonderlijk want de Škodafabrieken overheersen als het ware de stad en beheersen de werkgelegenheid in Mladá Boleslav. In 1978 werd tot nu toe het grootste succes gehaald voor de club. De bekerfinale werd gehaald ,maar helaas verloren van Baník Ostrava. Deze club is nog steeds de grote rivaal . In 1990 toen het even wat minder ging met Škoda trokken ze zich terug uit de club. Dit had gelijk gevolgen en de club zakte enkele divisies tot het 4e nivo. Na 2 promoties ging de stad en ook Škoda weer achter de club staan en werd weer geldschieter.In 2004 werd weer de hoogste klasse(Gambrinius-Liga) bereikt en in 2009 zelfs de 2e plaats. In 2011 werd de beker gewonnen en de club heeft ooit 2x de poulefase van de Europa League gehaald.Gespeeld word in het Mĕstský Stadion dat plaats bied aan 5000 toeschouwers.

Na een korte treinreis naar De Grolsch Veste gingen we vlot naar binnen. Helaas kon er geen bier worden gekocht dus namen we genoegen met een cola en gingen we zitten op ons plekje.

In de eerste helft werd duidelijk dat F.C.Twente het heft compleet in handen had. In tegenstelling tot de vorige Europese thuiswedstrijden kwamen de Tjechen er totaal niet aan te pas. Michailov kreeg dan ook niet of nauwelijks een bal. Maar het speloverwicht werd niet omgezet in doelpunten. Een paar prachtige kansen van Chadli gingen er niet in,waarvan een schot op de lat . Plet was weer niet scherp en liet te veel de bal van de voet springen.

De tweede helft werd het gelijk beter. Bulykin was erin gekomen voor Plet en dat werd bijna gelijk vanaf minuut 1 al beloond met een goal. De bal schoof voorlangs. Even later was Fer met een kopbal succesvol en stond het 1-0. De kansen kwamen nu achter elkaar. Mladá Boleslav had tot nu toe nog geen fatsoenlijke aanval gehad. Chadli wist er ook nog een te verzilveren. En Gutiérrez viel ook nog even in. De 40 a 50 supporters uit Boleslav waren in het begin nog even erg fanatiek maar zagen de bui al snel hangen. In de 58e minuut kregen de Tsjechen nog een grote kans op een score,maar Brunclík schoot in de rebound,na een knal van z’n collega op goal, hoog over. Het enige verwijt wat F.C. Twente zich mocht maken was dat ze niet meer hebben gescoord.