GroundhopCollection

29-07-2012

R.Standard de Liège - S.V. Zulte Waregem

Standard de Lige - Zulte Waregem

Entree 20,-     Aanvang 18.00u.

 

           0-1

 

 Competitie: Jupiler Pro League (1)

 Land: België

 Stadion: Stade Maurice Dufrasne - Sclessin

 Stad/Dorp: Liège

 Toeschouwersaantal: 24000

 Doelpuntenmakers:

 0-1 Berrier        9" 

 

Vanuit Mons waar we de nacht hebben doorgebracht was het niet zover rijden naar Luik. Om 18.00 zou daar de wedstrijd R.Standard de Liège tegen S.V.Zulte Waregem beginnen.

Omdat ik geen kaarten kon kopen via internet heb ik het deze week maar via een mailtje en een telefoontje geprobeerd om 3 kaarten te bemachtigen. Twee dagen terug belden ze me van Standard terug dat er 3 kaarten werden klaargelegd bij de kassa. Chapeau Standard voor de goede service!!

Voor mij persoonlijk zou het een revisit worden aan het Stade Maurice Dufrasne ook wel in de volksmond Sclessin genoemd. Ik was daar ooit al met de E.K.2000 met de wedstrijd van Joegoslavië – Noorwegen. De wedstrijd waarbij Serviër Kezman na 37”seconden al rood kreeg. Overigens nog steeds een record op een E.K., maar dit terzijde.

Wat me bijgebleven was waren de steile tribunes. Ik had daar toen hoogtevrees.

Het stadion is het grootste van de Belgische Eerste Klasse en staat aan de Maas in een omgeving met zeer zware industrie.

Standard de Liège is in 1898 opgericht door studenten die inspiratie hadden opgedaan van de legendarische club Standard Athlétic Club uit Paris.De bijnaam van Standard is “Les Rouches”(de rooien).Vanaf 1921 komen ze al uit in de Eerste klasse en wisten de Walen 10xde landstitel en 6x de beker te winnen. In 1982 werd de Europacup 2 finale verloren van F.C. Barcelona.

De club staat bekend om de fanatieke supportersschare en hebben dan ook verschillende Ultra groeperingen. De Hell-Side,Ultra’s-Inferno en P.H.K.(Publik Hysterik Kaos).

Na vorig jaar 5e te zijn geworden moet het dit seizoen beter gaan presteren onder de nieuwe trainer Ron Jans.

S.V.Zulte Waregem ook bekend als “Essevee”is een fusieclub ontstaan in 2001 tussen K.S.V.Waregem en Zultse V.V..Begonnen in de 3e Klasse werd al snel de 2e klasse gehaald.

Het stadion is het oude stadion van K.S.V.Waregem genaamd Het Regenboogstadion.

Vlak na de promotie naar de 1e Klasse werd in 2006 de bekerfinale gehaald en gewonnen van Excelsior Mouscron. Dat leverde europees voetbal op. De poulefase werd gehaald o.a tegen Ajax en met een 3e plaats zelfs de overwintering in europa. Newcastle United maakt een eind aan het avontuur.

Na een braadworst en enkele drankjes beklommen we de steile tribune van Sclessin. Ik had een plaats op één rij van boven. Hoogtevrees had ik nu ook alweer. Pas toen er mensen voor me gingen zitten voelde ik mij meer op m’n gemak.

De wedstrijd kwam niet echt van de grond voor Standard. Na een kans in het begin kwam Zulte Waregem er veel beter uit. Ze hadden een paar goede mogelijkheden tot scoren.Pogingen van De Fauw en Ogunjimi gingen net net naast ,maar Berrier maakte wel de goal in de 9e minuut. Het fanatieke publiek die voor de wedstrijd nog een kleine sfeeractie hadden werden nu wat stiller.Het spel op het veld sloeg duidelijk over naar het publiek. Na weer een kans van Leye voor Zulte was het zelfs vrij stil.

Standard probeerde het wel maar kreeg geen grip op de wedstrijd. De spelers konden elkaar maar moeilijk vinden dat resulteerde in een aantal halve kansen . Genoeg werk voor Ron Jans dus. Bulot van Standard kwam nog het gevaarlijkst voor de goal maar de keeper Bossut van Zulte keerde prima de bal. In de tweede helft ging het publiek nog een keer goed te keer maar het tij viel niet meer te keren en de 1e nederlaag van het seizoen was een feit.

Het uitvak ontplofte bij het laatste fluitsignaal en vierde feest. Enkele fans van het thuispubliek gingen onderling nog even op de vuist.

Na de wedstrijd zijn we gelijk met de auto weer huiswaarts gegaan. Het was weer een mooi weekend geweest.