GroundhopCollection

14-07-2012

F.C.Emmen - F.C.Twente

FC Emmen-FC Twente

Entree € 15,-   Aanvang 17.00u.

 

           0-5

 

 Competitie: Vriendschappelijk

 Land: Nederland

 Stadion: Univé Stadion

 Stad/dorp: Emmen

 Toeschouwersaantal: 3500

 Doelpuntenmakers:

 0-1 Fer            7"(pg)

 0-2 Gyasi         19"

 0-3 Gyasi         29"

 0-4 Tadic         55"

 0-5 Maynar      59"(e.d.)

 

 

Na gisteren het geluk te hebben gehad om precies tussen de zware buien door een wedstrijd te kijken ,was het vandaag niet veel anders. Stortbuien en zon wisselden de gehele dag elkaar af.

Gelukkig stond dit keer een wedstrijd op het programma in een stadion met overdekte tribunes.

De wedstrijd van vandaag is er een tussen F.C.Emmen en F.C. Twente.

Emmen is opgericht in 1925 onder de naam N.E.C.(Noordbarge Emmen Combinatie). Na een jaar werd het V.V.Emmen. Omdat in 1971 S.C.Drenthe weggesaneerd werd uit het betaalde voetbal had de provincie Drenthe geen profclub meer. V.V. Emmen trad in 1985 toe tot het betaalde voetbal. Gespeeld werd aan het stadion De Meerdijk. Nu heet het het Univé Stadion.De capaciteit is 8600.

Na de scheiding van profs en amateurs ging de betaalde tak verder als S.B.V. Emmen en later als F.C.Emmen.

Na een klein uurtje rijden was ik nog ruim voor de aftrap bij het stadion. Ik kocht een kaartje voor de Hoofdtribune en ging even de boboruimte in. Na wat gepraat met enkele clubmensen van Emmen en een opstellingsformulier gekaapt te hebben ging ik lekker onderuitgezakt de wedstrijd aanschouwen.

F.C.Emmen stond al na 10 minuten op achterstand. Je kon zien dat de spelers van Emmen nog niet op elkaar waren ingespeeld want ze waren regelmatig de man kwijt en het spoor bijster.

F.C.Twente bouwde rustig de score uit.Een paar schoten van Emmen waren de enige wapenfeiten van de Drenthenaren.

Bjelland maakte zijn debuut in de hoofdmacht van F.C.Twente en deed dat goed.

De eerste helft was aanvallend van Twente en de 2e helft trokken ze zich terug om de verdediging te oefenen.F.C.Emmen deed haar best en dwong nog een doelpunt af maar deze was buitenspel.

Een onnodige overtreding van Fer zorgde nog voor wat commotie. Hij is nu geschorst voor de volgende oefenwedstrijd. Luuk De Jong was er nog altijd niet bij en het lijkt erop dat Borussia Mönchengladbach de volgende club voor hem word.

F.C.Emmen moet nog verder bouwen aan het team. Voordeel is dat het niet veel slechter kan worden dan vorig jaar toen de laatste plaats in de Jupiler League werd gehaald met 17 punten en men geluk had dat niemand wilde promoveren vanuit de Topklasse.