GroundhopCollection

05-07-2012

F.C.Twente  - U.E.Santa Coloma

FC Twente - UE Santa Coloma

Entree € 7,50   Aanvang 19.45u.

 

 

           6-0

 

 Competitie : Europa League 1e Voorronde

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 18000

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Schilder      28"

 2-0 Schilder      29"

 3-0 Tadic         63"

 4-0 J.John        71"

 5-0 Plet           77"

 6-0 Plet           79"

 

 

 

F.C.Twente heeft mazzel gehad met de Europa League. Ondanks de magere 6e plaats en de slechte nacompetitie voor een plek in Europa waarbij men thuis van R.K.C. verloor ,mag men via de Fair Play meedoen in de Europa league. Dat betekent dat je moet beginnen in de 1e voorronde van de Europa League.

De eerste tegenstander werd na loting U.E.Santa Coloma uit Andorra. Het bergstaatje Andorra tussen Frankrijk en Spanje ligt middenin de Pyreneeën. Niet bepaald een voetballandje. De competitie bestaat ook uit 8 ploegen. Ze spelen allemaal in hetzelfde stadionnetje genaamd Estadi Comunal D’Aixovall met een capaciteit van 899 toeschouwers.

Voor de return word echter uitgeweken naar Estadi Comunal D’Andorra dat als enige is goedgekeurd door de UEFA. F.C.Andorra bestaat ook nog ,maar deze komt als enige Andorrese club uit in de lagere klassen van Spanje.

U.E.Santa Coloma is eigenlijk het 2e elftal van F.C.Santa Coloma deze ook in de Europa League uitkomt. Omdat het onder de naam F.C. niet mocht promoveren hebben ze de naam gewijzigd naar U.E.. Toen mocht het wel en nu spelen ze in dezelfde competitie. Vorig jaar werden ze 3e. Eigenlijk is het ook uniek dat een club 2 teams in de Europa league heeft. 2x eerder mochten ze in Europa spelen en 2 x vlogen ze er ook in de 1e ronde eruit.

Normaal gesproken geen probleem voor F.C.Twente. En dat was het ook niet.

Toch hield het Andorrese team Twente een half uur op de nul. Er werd zelfs een schot op doel gelost maar voor de rest was het 10 man voor de goal. Toch werd de ban gebroken door de eerste 2 treffers van Schilder in Europa.

Twente liep gestaag uit naar een 6-0 overwinning. Hilariteit was er toen de trainer van Santa Coloma even naar het toilet moest en op dat moment een goal gemaakt werd door Twente.

Hij kwam keihard aangerent door de catacomben om de goal op scherm nog een keer te zien. Dit werd gevolgd door de camera tot groot vermaak van het publiek. Nog een apart moment was dat na een overtreding van de nummer 11,Vall van U.E. op Breukers de Albanese scheidsrechter Jorgji de weg even kwijt was.In plaats van geel voor Vall gaf ie geel aan de nummer 7 Salvat , die omdat hij al geel had met rood van het veld moest.

De uitwedstrijd in Andorra is nog een formaliteit zodat F.C.Twente zich op kan maken voor de tweede voorronde tegen F.C.Inter Turku uit Finland.