GroundhopCollection

28-06-2012

Twenterand - F.C.Twente                       

Gemeente Twenterand-FC Twente

Entree € 10,-  Aanvang 19.00u.

 

           0-1

 

 Competitie: Vriendschappelijk

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark Het Midden (V.V. D.O.S.'37)

 Stad/Dorp: Vriezenveen

 Toeschouwersaantal: 1000

 Doelpuntenmakers:

 0-1 J.John         51"

  

 

Het begint zo zoetjes aan traditie te worden dat F.C.Twente tegen Twenterand voetbalt in de voorbereiding. Dit jaar dus ook. Twenterand bestaat uit de clubs D.E.T.O., D.O.S.’37, Sportlust Vroomshoop , Vroomshoopse Boys, Voorwaarts Vriezenveensewijk/Westerhaar en V.V. Den Ham. Van deze clubs worden spelers samengesteld dat het team Twenterand vormt voor vandaag. Locatie was Sportpark Het Midden te Vriezenveen. Dit sportpark herbergt twee voetbalclubs. De kersverse topklasser D.E.T.O. en de velden van de 1e klasser v.v.D.O.S.’37. waarbij dit duel ook plaatsvond. D.O.S.’37 bestaat dit jaar 75 jaar en kon wel een leuk feestje gebruiken in de vorm van o.a. een oefenwedstrijd tegen de F.C.T.

 

Er was een prachtige sfeeractie georganiseerd door de supportersvereniging van Vjenne(Vriezenveen). De Vjenne Rednex hadden bij opkomst flink uitgepakt met fakkels,rookpotten een prachtig spandoek met de tekst Vjenne, Hier regeert Twente! En een banner langs het hek “In dit dorp wordt van west tot oost alleen op FC Twente geproost!”

Uiteraard werd deze actie zeer gewaardeerd door de 1000 toeschouwers.

De wedstrijd was niet om aan te zien. Twente miste legio kansen en ging zelfs de rust in met een 0-0. Na de rust werd alleen doel getroffen door Joshua John. Dat het elftal niet compleet was en het gras te droog kon natuurlijk niet als excuus aangedragen worden. Ook werd hier net zoals de voorgaande wedstrijden in de voorbereiding hetzelfde concept geopperd . Eerste helft de “basis” en de 2e de beloften. Natuurlijk is het ook voor de amateurs jammer dat de grote spelers er nog niet bij waren. Vakanties,E.K. en de vroege noodgedwongen voorbereiding zijn hieraan debet.