GroundhopCollection

20-05-2013

S.V. LONGA'30 - V.V.Germania

* Geen Kaartje *

Entree € 5,-  Aanvang 14.30u.

 sv longa30 lichtenvoorde

      2-2, 3-2 n.v

 germania

 Competitie: Play-Offs voor plaats Hoofdklasse/1e Klasse

 Land: Nederland netherl

 Stadion: Sportpark De Treffer

 Stad/Dorp: Lichtenvoorde

 Toeschouwersaantal: Ongeveer 650

 Doelpuntenmakers:

 0-1 Arnts                      26"

 1-1 Veldhuis                  43"

 2-1 Elferink                   61"

 2-2 Van de Langenberg  90"

--------------------------------------------------------------------------------------

 3-2 Wiegerinck               120"

 

 

L.O.N.G.A.’30 (Sportvereniging Lichamelijke Ontspanning Na Gedane Arbeid) is een club uit Lichtenvoorde in de Achterhoek waar ik al vaak langs gereden was maar nog nooit bezocht had. Dit moest er natuurlijk eens van komen. De club is na 3 x achter elkaar kampioen te zijn geworden beland in de Hoofdklasse C. Hierin werd het dit seizoen een stuk moeilijker en in de eindstand kwam men op een Play-Offs-plek voor degradatie terecht. Dit betekende dat men moet strijden tegen één van de periodekampioenen van de 1e Klasse voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse.

Vandaag , Tweede Pinksterdag was de tweede wedstrijd van het tweeluik L.O.N.G.A.’30 – Germania op het programma. De eerste was reeds gespeeld in Groesbeek en eindigde in 1-1. Een verslag van deze wedstrijd staat op de site van collega-groundhopper www.freewebs.com/maaswupperexpress.

Met de auto was ik vrij snel in De Achterhoek. Voor 5 euro was ik binnen ,helaas zonder entreekaart. Sportpark De Treffer is een mooi terrein met een tribune uit 1968 en prachtige nieuwe kantine. Vanaf 1950 voetbalt men hier aan de Raadhuisstraat. De club is echter iets ouder en wel van 1930. De eerste jaren speelde men helemaal in het zwart. Na 5 jaar werden de kleuren gewijzigd naar oranje-wit. De grote V kwam later pas. L.O.N.G.A.’30 is de club van de familie Boschker. Kay neefje van Twente-keeper Sander Boschker staat hier onder de lat.

Tegenstander Germania is de “derde” club van Groesbeek . De andere succesvolle clubs zijn De Treffers en Achilles’29 en maken deel uit van de Topklasse. Toch heeft Germania ook een aantal jaren op het hoogste niveau gevoetbald. Echter spelen ze nu al weer een tijdje in de 1e Klasse. Daar willen ze maar al te graag weer uit promoveren. Ze wonnen de derde periodetitel en eindigden dit seizoen op de derde plaats. De 1-1 bied nog steeds perspectief. Beide clubs kennen elkaar uit het verleden. L.O.N.G.A’30 had altijd een zware kluif aan de club uit Groesbeek-Noord.

Inmiddels was het gaan regenen en ik zocht een plekje op de tribune. Vanaf minuut 1 was er strijd op het veld. Germania probeerde de Lichtenvoorders vast te zetten. Door de snelle omschakelingen van L.O.N.G.A’30 lukte dit niet zo. Toch kwamen de kansen voor de Groesbekers. De supersnelle Twan Arnts maakte gelijk indruk door als een speer ervandoor te gaan. De Speedy Gonzalez van Germania zorgde na een half uur voor de 0-1. Maar de oranje-witten gaven niet op. Het spel was soms erg hard en hier en daar lagen af en toe wat spelers op de grond. Een prachtige vrije trap vlak voor de rust zorgde voor de op dat moment verdiende gelijkmaker. Te Veldhuis krulde de bal prachtig achter keeper vaan de Groesbekers. Als een dolle stier rende hij juichend naar de trainer. Met een 1-1 werd een prachtige eerste helft afgesloten.

Inmiddels was het weer droog en de tweede helft kon beginnen. Nadat het even weer gelijk op ging was het L.O.N.G.A’30 dat scoorde. Een kopbal van Elferink trof doel. Hierna werd het oeverwicht van de thuisclub groter. Kansen om verder uit te bouwen waren zeker aanwezig. De counters van Germania bleven echter gevaarlijk. Zo werd er een zuivere goal afgekeurd. Waarom was mij een raadsel. Supporters van Germania sloegen op tilt en scholden de grensrechter uit voor rotte vis. Toen de spelers van L.O.N.G.A.’30 dachten dat ze deze stand wel over de streep konden trekken sloeg Germania weer toe. In de laatste minuut van de wedstrijd was het raak. 2-2. Van de Langenberg ,die een goede wedstrijd speelde, schoot na een corner van dichtbij keihard achter Kay Boschker. De show zou een verlenging krijgen.

In de verlenging werd er 2 maal achter elkaar gescoord door de thuisclub. Beide werden buitenspel gegeven. De toon was dus gelijk alweer gezet. L.O.N.G.A.’30 werd nu beter en beheerste steeds meer het spel. Germania was moegestreden en ze kregen niet veel kansen meer. Toch hielden ze stand en probeerde de strafschoppen te halen. Dit was bijna gelukt ,ware het niet dat Heinsbroek in de 120e minuut er nog een solo tegenaan gooide. Hij passeerde een aantal verdedigers en de keeper en liet Wiegerinck het laatste tikje geven. 3-2!!! Alle supporters van de thuisclub sprongen een gat in de lucht. Verslagen lagen de Groesbekers op de grond. Weer was de promotie niet gelukt. Voor L.O.N.G.A.’30 is het echter nog niet afgelopen. Ze moeten nog één wedstrijd spelen om het behoud in de Hoofdklasse te kunnen waarborgen. De winnaar van de andere wedstrijd tussen Achilles 1994 en Silvolde was in het voordeel van de club uit Assen beslist. Dus zal Achilles 1894 de laatste horde worden voor L.O.N.G.A’30.