GroundhopCollection

25-04-2013

R.K.S.V. Saasveldia - S.V. Haarle

* Geen kaartje *

Entree € 2,50    Aanvang  19.00u.

 

 naamloossaasveldia

          1-2

 haarle

 Competitie: 4e Klasse B Zondag

 Land: Nederland netherl

 Stadion: Sportpark De Esch 

 Stad/Dorp: Saasveld

 Toeschouwersaantal: 81

 Doelpuntenmakers:

 0-1 Hobert         17"

 1-1 Rikkert         29"

 1-2 Westenenk    60"

 

 

Na enkele dagen koud en guur weer begon eindelijk de zon te schijnen. Tijd om even ’s avonds een wedstrijdje te gaan kijken. Gelukkig was er wat in de buurt en na het eten ging ik dan ook op pad. Ik was wel wat aan de late kant voor de inhaalwedstrijd van R.K.S.V.Saasveldia – S.V.Haarle. Toen ik het dorpje Saasveld(Soasel) inreed zag ik op mijn telefoon dat de wedstrijd reeds ongeveer 5 minuten bezig was. Ik had snel een plekje gevonden in een straatje verderop. Bij de kassa was de entree €2,50 maar ik kreeg helaas geen kaartje. Eenmaal binnen keek ik op het scorebord ,maar deze stond uit of was kapot. Via een man naast me hoorde ik dat ik nog niet veel gemist had.

De inhaalwedstrijd is geen onbelangrijke voor Haarle. In de 4e Klasse B Oost is het nog spannend onderin. Saasveldia staat 9e en Haarle 10e . De onderste plaatsen worden bezet door ploegen die ik toevallig dit jaar ook thuis aan het werk heb gezien. Zenderen Vooruit 11e en S.V.Almelo 12e sluiten de rij. Nu kan Almelo worden genoteerd als degradant. Zenderen Vooruit heeft nog een kans om de degradatie te ontlopen maar dat hangt af van vanavond in Saasveld als Haarle geen punten zou pakken. S.V.Haarle kan zich dus veilig spelen. Saasveldia heeft zich al veilig gespeeld.

Soasel is een dorp dat bij de gemeente Weerselo hoort en ligt vlakbij Borne. Het dorpje heeft regionale bekendheid door de megadisco Bruins dat elke zondag een veelvoud aan mensen ontvangt dan het inwonertal van het dorpje. Een kleine 1700 mensen wonen er en de bijnaam van die mensen zijn de “koffiedreenkers”. De club R.K.S.V.Saasveldia is opgericht in 1935 en speelt haar gehele bestaan al zo rond de 4e of 5e Klasse en daarin werden ze enkele keren kampioen. In 1986 werd de vernieuwde kantine geopend met een mooi terras ervoor. Het sportpark De Esch heeft een minitribune voor ongeveer 25 mensen. Deze tribune is aangeboden door de plaatselijke carnavalsvereniging. Het is en bijzonder exemplaar. Verder staat men gewoon achter de omheining.

S.V.Haarle is een club uit het gelijknamige dorp in Salland. Haarle hoort bij de gemeente Hellendoorn en een inwoner word een Droadnagel genoemd. De club S.V.Haarle ,opgericht in 1947, schommelt ook zo tussen de 5e en de 3e Klasse in de historie. Erg veel hoogtepunten heeft deze vereniging verder niet. Vandaag gaat het om klassebehoud.

De wedstrijd was dus al bezig. Haarle zette gelijk Saasveldia onder druk. De eerste goal was al na een kwartier spelen.Hobert schoot de bal prachtig in de goal. Het spel was van beide kanten s;lecht met veel balverlies. Saasveldia maakte voor rust nog gelijk. De tweede helft was van beter niveau en ging gelijk op. Haarle was met een counter gelukkig en de 1-2 kwam eigenlijk in een fase dat Saasveldia voor de winst ging. In blessuretijd wankelde Haarle op de benen. Een prachtige scrimmage zonder voor een aantal hilarische momenten en wel 4 a 5 kansen voor de thuisclub. Tja en als je dan nog niet scoort dan lukt het nooit meer. Vlak hierna floot de scheidsrechter af en kon Haarle de bevrijding vieren. Het klassebehoud voor de 4e Klasse B was gerealiseerd.