GroundhopCollection

06-04-2013

F.C.Twente - Roda J.C.

Seizoenkaart 2012-2013

Entree -    Aanvang 19.45u.

 

 

 

 twente

          2-0

 naamloosroda

 Competitie: Eredivisie

 Land: Nederland netherl

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 29200

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Castaignos     44"

 2-0 Chadli           56"

 

 

Op een koude zaterdag op 6 april waren we weer op weg naar F.C.Twente. Dit keer voor een wedstrijd tegen Roda J.C. uit Kerkrade. De Zuid-Limburgers spelen ronduit een beroerd jaar en vechten voor lijfsbehoud. Elke overwinning is er één om de play-offs voor de nacompetitie te ontlopen. Toch hebben ze een grote uitblinker op het veld die al heel wat goals achter zijn naam heeft staan. Malki is de naam. De Syriër scoort er lustig op los en heeft er patent op om zeer snel in de wedstrijden te scoren. Hij is dus een belangrijke speler voor het team van Ruud Brood. Twente steekt de laatste wedstrijden na de winterstop niet in beste vorm en dat motiveert Roda J.C..

Alfred Schreuder en Michel Jansen van F.C.Twente hebben het elftal aardig omgegooid. Chadli is vandaag spits en Castaignos speelt links. In plaats van naar achteren leunen is hun devies om vroeg te gaan storen.

Voordat de wedstrijd begon hielden de fans van Roda J.C. een spandoek omhoog met de tekst: R.I.P. Veendam. Een net gebaar naar de afgelopen week failliete club uit het hoge noorden van het land.

De eerste helft begon en F.C. Twente zette gelijk druk. Zo mooi als ze nu speelden hadden de supporters een tijd niet gezien. Elke tweede bal was ook voor Twente. Roda piepte en kraakte in al zijn voegen. Ongelooflijk wat een verandering. Het leek of iedereen weer plezier aan het spel had en dat hadden we gemist afgelopen wedstrijden. Breukers en Brama vochten voor elke meter. Malki en Delorge kwamen er helemaal niet aan te pas bij Roda J.C.. De wil was er weer. Vlak voor rust gaf Fer een prachtige pass binnendoor op Castaignos en nu miste hij een keer niet. De bal werd prima achter doelman Kurto geschoten. 1-0. Een minuut later was het rust.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was. De druk bleef erop. De enkele slordigheden werden goed opgevangen in de tweede lijn. Roda J.C. kwam er maar niet toe om een goede opbouw te organiseren. In de 56” was het weer raak. Nu met een mooie kopbal van spits Chadli. De wedstrijd bleef zo onder controle van F.C.Twente. Pas in de laatste 10 minuten kreeg Roda J.C. haar eerste fatsoenlijke kans. Daar bleef het ook bij. Zo kon Twente eindelijk na een leuke pot voetbal weer 3 punten aantekenen. Twente zal moeten gaan voor de play-off-plaatsen. Hoger zal het niet meer worden gezien de resterende wedstrijden. Goalgetter Malki was onzichtbaar in de wedstrijd. Hij zal er ongetwijfeld de volgende wedstrijd wel weer staan. Roda J.C. zal hem nog hard nodig hebben om de play-offs te kunnen ontlopen.