GroundhopCollection

20-10-2012

D.E.T.O. Twenterand - G.V.V.V.

DETO Twenterand - GVVV

Entree € 7,-     Aanvang 14.30u.

 

           1-2

 

 Competitie: Topklasse Zaterdag

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark Het Midden (D.E.T.O.)

 Stad/Dorp: Vriezenveen

 Toeschouwersaantal: 550

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Wesselink       50"

 1-1 Terschegget    75"

 1-2 Oostinjen        76"

 

 

Ongekend lekker weer voor een oktoberweekend. Met temperaturen van rond de 20 graden en een zonnetje hadden we hier gisteren al van genoten. Vandaag zou ik twee wedstrijden gaan kijken. Ik pakte de fiets en reed naar Vriezenveen. Er stond een inhaalwedstrijd op het programma tussen D.E.T.O.Twenterand en G.V.V.V.die zou beginnen om 14.30u..Twee weken geleden was deze afgelast door de zware regenval. Toch liet de zon zich vandaag niet zien en bleef het ondanks de lekkere temperatuur bewolkt. Ruim op tijd was ik op het Sportpark Het Midden. Omdat buurman D.O.S.’37 ook een inhaalwedstrijd had tegen Rouveen in de Eerste Klasse was het behoorlijk druk op het sportpark.

Vorig jaar promoveerde D.E.T.O. voor het eerst naar de Topklasse na een prachtige partij voetbal met W.H.C. ,in een beslissingswedstrijd om het kampioenschap ,dat gespeeld werd bij H.H.C.Hardenberg. De club werd opgericht in 1948 in buurtschap De Pollen dat tegen Vriezenveen aanligt. Na eerst wat jaren in de Weitemanslanden te hebben gespeeld komt de club in 1961 op Sportpark Het Midden terecht tezamen met D.O.S.’37. Hier kent de club ook vele successen en komt vanaf 2010 uit in de Hoofdklasse. En dit jaar dus de Topklasse en daarin staat men momenteel laatste. Alleen werd er tot nu toe van Spakenburg gewonnen. Voor de rest werd er vooral nipt verloren. Vandaag moet men gaan voor de 3 punten. De club heeft een kleine naamsverandering ondergaan in het begin van het seizoen. Het heet nu D.E.T.O.Twenterand. Twenterand is de gemeente met de dorpen Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham, Geerdijk en Westerhaar-Vriezenveensewijk en wat kleinere buurtschappen waaronder De Pollen.

Tegenstander G.V.V.V. komt uit Veenendaal ,is opgericht in 1947 en heeft als bijnaam de Blauwen. Deze club draait erg goed en kan vandaag de koppositie overnemen van Barendrecht en ook nog 1e Periodekampioen worden.

550 toeschouwers waaronder erg veel “Blauwen” waren op dit duel afgekomen. Ze zagen G.V.V.V. erg sterk beginnen maar onvoldoende kansen creëren . Sterker nog ,de spaarzame uitvallen van D.E.T.O. waren in de eerste helft gevaarlijker. Zo troffen ze zelfs de lat door Rumathé . De rust werd met een brilstand gehaald. Voor de wedstrijd was ik al twee forummers tegen gekomen. Patrick en Dennis. Dennis is een echte Blauwe en deed vandaag dienst als fotograaf. Patrick ging na deze wedstrijd nog bij K.H.C-D.O.S.Kampen kijken.

Bij de laatstgenoemde nam ik plaats op de tribune voor de tweede helft.

D.E.T.O begon sterk aan de tweede helft. Hoewel G.V.V.V. het spel probeerde te maken was het een counter van de Vjenne leu die de 1-0 op het bord zette.Wesselink schoot hem mooi binnen. Zo uit het niets maakte vervolgens D.E.T.O.-speler Bilanovic een domme overtreding op het middenveld. Hij was gewoon veel te laat met de tackel. Rood volgde. Al was geel voldoende geweest. Toch gaf D.E.T.O. niet op en kreeg nog een 2-tal kansen die er niet ingingen,waaronder een kopbal op de lat.Pas toen G.V.V.V. na een loepzuivere vrije trap van Terschegget de stand weer op gelijke hoogte zette kwamen de bezoekers beter uit de verf. Eén minuut later lag nummer 2 voor de Blauwen in het net. Hierna was het gedaan met de Vriezenveeners en had G.V.V.V. nog mogelijkheden op uitbouw van de score. Dit gebeurde niet en zo werd het een feestje voor de gasten . De eerste plaats in de ranglijst en periodekampioen werd samen met de meegereisde fans gevierd. Voor D.E.T.O. is het te hopen dat het geluk en de punten snel zullen komen. Anders is het verblijf in deze Topklasse van korte duur.

Ik ging snel naar mijn fiets en op weg naar Vroomshoop voor de 2e wedstrijd die om 17.00u. zou beginnen.

p.s. De buurman D.O.S.’37 deed het beter en won met 6-0 van Rouveen en blijft koploper in de Eerste Klasse.