GroundhopCollection

26-09-2012

R.V.V.H.(4) - F.C.Twente(1)

RVVH-FC Twente

Entree € 10,-    Aanvang 17.00u

 

           0-1

 

 Competitie: K.N.V.B.-Beker 2e Ronde

 Land: Nederland

 Stadion: Sportpark Ridderkerk

 Stad/Dorp: Ridderkerk

 Toechouwersaantal: 2500

  Doelpuntenmakers:

 0-1 Castaignos     93"

 

 

Vandaag ging ik ’s middags met de auto richting het westen om 2 wedstrijden in de omgeving van Rotterdam te gaan bezoeken. De eerste was R.V.V.H – F.C.Twente in Ridderkerk. Via de A15 werd vlot Ridderkerk bereikt. Het Sportpark Ridderkerk was snel gevonden en er was al een behoorlijke menigte op de been zo’n uur voor de wedstrijd. Dat Ridderkerk vlakbij Rotterdam-Zuid ligt was te merken aan de vele mensen in Feyenoordkleding. Snel kocht ik een kaartje ,een programmaboekje en een hamburgertje. Na even een blik te hebben geworpen op de prachtige Elascontribune die het sportpark rijk is viel mijn oog op een spandoek achter de goal met de beeltenis van Hercules.

R.V.V.H. staat dan ook voor Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules opgericht in 1918.

De club was tussen 1918 en 1936 ook Hercules genaamd. In Rotterdam bestond al een Hercules waarna de club de naam moest veranderen naar R.V.V.H.. Het grootste succes tot nu toe was de algehele landstitel voor zaterdagamateurs in 1967. Tot 1989 speelde men jarenlang op het hoogste nivo bij de amateurs. Daarna vrijwel de gehele tijd op een nivo eronder.

Het publiek was vandaag massaal toegestroomd om de Hoofdklasser tegen de op moment koploper van de Eredivisie te zien.

Toen de spelers het veld opkwamen was te zien dat coach Steve Mc Laren spelers had opgesteld die normaal in het eerste elftal niet veel speelminuten maakten. Zo stonden Born,Pelupessy,Boyata,Breukers,Kuiper en de van Feyenoord overgekomen Cabral in de basis. Twente wilde vroeg scoren maar had het erg druk met de goede verdediging van R.V.V.H. De opbouw van de tukkers was niet best en er waren niet veel uitgespeelde kansen.

Born,Breukers en Pelupessy hadden een paar flinke kansen om te scoren.

R.V.V.H. oogde solide en kreeg zelfs een goede mogelijkheid door El Ouazizi. Cabral was bij Twente de man die de corners moest nemen en werd daarbij uitgescholden door de vele Feyenoordfans. Ze vonden hem een verrader.

De Tweede helft was niet veel beter en gaf een zelfde beeld als de eerste. Twente wisselde Pelupessy en Born voor Chadli en Castaignos om iets te forceren maar R.V.V.H. hield dapper stand. Ze kwamen er zelfs af en toe erg goed uit. Moerenhout van R.V.V.H. kreeg een beste kans .Alle aanvallen van de tukkers werden afgeslagen en het leek op een verlenging af te gaan. Echter, in de 93e minuut verslikte de Ridderkerkse doelman Van Den Belt in de bal. Hij wilde Castaignos uitkappen en verloor de bal aan de aanvaller van Twente die het met een traag rolletje afmaakte. Van Den Belt kon zichzelf wel voor de kop slaan en was helemaal van slag. Toch ging het een minuut later in blessuretijd nog mis voor Twente. Keeper Boschker ging ook nog even in de fout maar deze blunder liep beter af.Na afloop moest Castaignos de keeper nog troosten toen hij stil op de grond bleef liggen en haalde hem op en bracht hem van het veld.

Zo was vanmiddag R.V.V.H. dichtbij een stunt maar bekert F.C.Twente door in de volgende ronde. Op naar de 2e wedstrijd van vandaag.