GroundhopCollection

22-09-2012

S.V.Blauw-Geel'38/Jumbo - R.K.S.V. U.D.I.'19/B.B.

Blauw Geel38 -UDI19

Entree € 5,-      Aanvang 19.30u

 

          2-2

 

 Competitie: Hoofdklasse B Zondag

 Land: Nederland

 Stadion: Prins Willem Alexander Sportpark

 Stad/Dorp: Veghel

 Toeschouwersaantal: 1500

 Doelpuntenmakers:

 0-1 Van Veen          40"

 1-1 Korkmaz           54"

 2-1 Genc                65"

 2-2 Van Geelkerken  76"

 

 

Voor de tweede wedstrijd van vandaag reed ik naar Veghel in Noord-Brabant.

Daar stond de derby in de Hoofdklasse B Zondag op het programma tussen de rivalen Blauw-Geel ’38/Jumbo en U.D.I.’19/Beter Bed . De wedstrijd was verplaatst naar de zaterdagavond om 19.30u..

Via ik weet niet hoeveel straten met drempels kwam ik eindelijk aan bij het Prins Willem Alexander Sportpark. Daar kon ik vrij makkelijk parkeren. Na een lange laan kwam ik dan bij de kantine. Het kaartje moest ik een eindje verder bij de kassa kopen die midden op het sportpark is gevestigd. De wedstrijden van Blauw-Geel’38 en U.D.I.’19 staan garant voor veel toeschouwers. Vandaag zouden er zo’n 1500 zijn en dat is minder dan men had verwacht. De verwachting lag bij zo’n 2000 mensen. Vorig jaar kon men de derby niet spelen omdat U.D.I.’19 in de Zondag Hoofdklasse C was ingedeeld. Nu zitten ze weer in B. Deze derby is al erg vaak gespeeld en de rivaliteit tussen de twee clubs uit Veghel en het op 9 kilometer afstand gelegen Uden is groot.

De thuisclub Blauw-Geel opgericht in 1938 speelde de afgelopen wedstrijden nog niet zo best en staat op een 9e positie. U.D.I. staat voor “Uitspanning Door Inspanning” en is in 1919 opgericht. De club is al 3 keer kampioen van de Hoofdklasse geweest. Dat was in 1999,2000 en 2002. Momenteel staat het 4e. Ze zijn dus de favoriet voor vandaag. Al weet je het natuurlijk nooit in een beladen derby.

Een ander fenomeen wat je steeds vaker ziet en ook bij deze twee clubs is dat men de naam van de hoofdsponsor aan de clubnaam verbind. Persoonlijk vind ik dit helemaal niks ,maar het levert de club natuurlijk veel geld op. Zo heet U.D.I’19 sinds 1998 al U.D.I.’19/Beter Bed en Blauw-Geel’38 heeft Jumbo achter haar naam.

De derby begon zeer rommelig met veel verkeerde passes. U.D.I was iets sterker en af en toe een klein kansje voor Blauw-Geel. Vlak voor rust werd het dan toch nog 0-1 door een mazzelgoal van Van Veen ,deze de bal uit een corner half raakte en langs de paal zag binnenglippen.Er volgde nog een opstootje vlak voor het einde van de eerste helft,maar das dan ook alles wat er gebeurde. Het voetbal was niet goed maar spannend was het wel.

Het publiek was aardig stil. Ook in de tweede helft begon U.D.I. beter aan het spel. Door een uitbraak volgde er een vrije trap van Blauw-Geel . Deze werd van 25 meter met een prachtig schot in de kruising door Korkmaz verzegeld.1-1. Even later volgde een identieke situatie en nu mocht Genc de vrije trap nemen. Ook hij scoorde van ongeveer 25 meter uit een vrije trap.2-1.

Enis Genc ,die ooit bij F.C.Den Bosch speelde, had geluk dat zijn vrije trap nog werd aangeraakt. Nu moest U.D.I. komen. Het publiek uit Uden liet ook van zich horen. Toch waren de uitvallen van de mannen uit Veghel gevaarlijker. Aan het einde van de wedstrijd kwam er dan toch nog een aanval van U.D.I’19 waaruit een doelpunt kwam. Van geelkerken schoot vanaf de 16 meter met een mooi schot binnen. De 2-2 was een terechte uitslag ,alleen ze winnen er beide niks mee in de stand.

Tussen de mensenmassa vond ik de weg weer naar mijn auto. Na weer over tientallen drempels te hebben gereden in Veghel was ik weer op de A50 terug naar huis na een leuke voetbaldag.