GroundhopCollection

×

Fout

Empty input file /var/www/vhosts/groundhopcollection.org/httpdocs/images/14_08_2012/IMG_4959_640x480.jpg @ error/jpeg.c/JPEGErrorHandler/297
Empty input file /var/www/vhosts/groundhopcollection.org/httpdocs/images/14_08_2012/IMG_4959_640x480.jpg @ error/jpeg.c/JPEGErrorHandler/297

14-08-2012

V.V.Rijssen Vooruit (8 zat.) - R.K.S.V.Bornerbroek (9 zon.)

* Geen Kaartje *

Entree Gratis     Aanvang 19.30u.

 

    1-10

 

 Competitie: Districtsbeker Oost Poulefase

 Land: Nederland

 Stadion: Terrein Stokmansveldweg

 Stad/Dorp: Rijssen

 Toeschouwersaantal: 53

  Doelpuntenmakers:

 Helaas is de volgorde en zijn de scoreminuten niet bekend.

 De doelpuntenmakers wel:

 

 3 x Slamp , 3 x Grimberg, 2 x Boschker, 1 x Scholten, 1x Zwijnenberg voor Bornerbroek.

 Voor Rijssen Vooruit werd de 1-4 gemaakt door Bakker. 

 

Op deze avond had ik zin om even een wedstrijdje mee te pikken in de Districtsbeker Oost in de 1e ronde van de beker. De keuze was enorm aangezien veel van de clubs hier uit de buurt komen. V.V. Rijssen Vooruit – R.K.S.V. Bornerbroek leek me wel interessant.

Ik wilde graag de oude houten tribune eens bekijken en R.V. heeft ook een bewogen geschiedenis.

In 1909 komt de heer Ter Horst terug van een trip naar Engeland. Hij heeft een leren bal meegenomen, de Arreveebal!! Met een paar kameraden gat hij een voetbalclub oprichten.

Deze club gaat Rijssen Vooruit heten en word per 1 juli definitief. Het was de eerste club in Rijssen. Vanaf 1916 sloot men aan bij de T.V.B.(Twentsche Voetbal Bond ,een onderbond van de K.N.V.B.). In de beginjaren werden een aantal promoties afgedwongen tot in 1936 de Tweede Klasse K.N.V.B. werd gehaald. Daarna zakte de club weg maar eind vijftiger jaren waren ze weer in de Tweede Klasse. Toen kwam er een forse klap voor de club. De zaterdagafdeling van “Arrevee”, de bijnaam van Rijssen Vooruit , ging zelfstandig verder onder de naam S.C.Rijssen. Aangezien Rijssen nogal een streng gereformeerd dorp is ,en daardoor voetbal op zondag niet erg geliefd is, betekende dit een grote sportieve achteruitgang voor de club. Men degradeerde weer tot het 2e nivo in de onderafdeling (T.V.B).

Het zaterdagvoetbal was en is nog steeds vele malen groter in Rijssen.

Er ontstond een blijvend tekort aan leden. Dat brak R.V. in 2011 zo op dat men noodgedwongen ,na de eerste competitiewedstrijd in Lettele dat met 6-0 verloren ging, het eerste elftal terug lieten trekken uit de Zondag Zesde Klasse A.

De doelstelling om de vereniging te redden was om ook op zaterdag te gaan voetballen met het eerste elftal en een paar recreantenteams nog op de zondag te laten spelen.

Aangekomen bij Terrein Stokmansveldweg ,het onderkomen van Rijssen Vooruit valt gelijk de hele oude houten hoofdtribune op. Ongeveer rond 1929 schijnt het gebouwd te zijn en vanaf de vijftiger jaren zijn onder de tribune kleedkamers gemaakt. Thans staat deze net onderhouden tribune op de gemeentelijke monumentenlijst. Het terrein is netjes onderhouden en de 2 kassahuisjes verraden nog de betere tijden. Vandaag was het gratis.

De spelers van R.K.S.V.Bornerbroek ,een zondag 5e Klasser liepen al reeds warm. De geel-zwarten van R.V. waren hier ook mee bezig.

Bornerbroek is een kerkdorp dat deel uitmaakt van de gemeente Almelo.

Voor Rijssen Vooruit was dit dus een geheel nieuw elftal met een nieuwe start ,nu uitkomend in de 4e Klasse zaterdag en dit is één van de eerste wedstrijden die er gespeeld word door R.V. dit seizoen. Dus deze bekerwedstrijden vooraf aan het seizoen kunnen worden gezien als een soort voorbereiding.

Zittend op de mooie hoofdtribune zag ik ook een wedstrijd die na 10 minuten al beslist had moeten zijn. Bornerbroek was heer en meester en R.V. kwam nauwelijks over de middenlijn in de eerste helft. Bornerbroek verzuimde ruim afstand te nemen en schoot er maar 4 in in de eerste helft. De paar kansen die R.V. kreeg gingen er ook niet in totdat er een prachtig schot gelost werd van Bakker die geweldig boven in de goal vloog. 4-1 ruststand.

De 2e helft begon weer zeer aanvallend van Bornerbroek. Nu werd definitief de ban gebroken als dat nog niet was gebeurd. Bornerbroek liep rustig uit zonder moeilijkheden naar de eindstand van 1-10. Het meest opvallend was de keeper van Rijssen Vooruit, Japes. Deze Duitse keeper was in de eerste helft al aan het mopperen “Ich mache niemals mehr mit”.

De tweede helft schold hij naar de dug-out van Bornerbroek en pakte zelfs een speler van de blauwen bij de nek. Hij werd daarna gekalmeerd door z’n eigen spelers met de mededeling van de trainer dat hij er anders maar uitmoest ,als hij zich niet kon gedragen. Na de sommige doelpunten en na de wedstrijd bleef hij nog heel lang op de grond liggen. Ontroostbaar.

Zoiets aparts had ik ook nog nooit gezien bij een reguliere wedstrijd.

Bornerbroek had een makkelijke avond maar zal in de poule de volgende wedstrijd vol aan de bak moeten. Voor R.V.hoop ik dat het toekomstig beter gaat, het is immers toch de oudste van "Riessen". De sympathieke mensen die zich vol inzetten voor dit kleine clubje hebben dat verdient.

 

{gallery}14_08_2012{/gallery}