GroundhopCollection

13-07-2012

EskiŞehirspor(1)  - K.V.K.Tienen(3)

* Geen Kaartje *

Entree Gratis   Aanvang 17.00u.

 

2-0 

 

 Competitie: Vriendschappelijk

 Land: Nederland

 Stadion: Lonapark (V.V.Loenermark)

 Stad/Dorp: Loenen

 Toeschouwersaantal: 48

  Doelpuntenmakers:

  1-0 Potuk          30"

  2-0 EŞER                    85"

 

 

De Turkse voetbalclub Eskişehirspor ken ik van de vroegere europacupwedstrijd tegen F.C.Twente. 28 oktober 1970 voor 22.000 toeschouwers en een 3-2 winst voor de turken die een ronde eerder Sevilla F.C. hadden opgerold. Helaas was ik nog niet geboren om dat mee te mogen maken. Het hilarische verhaal van de barre tocht van het elftal van toen heb ik vaak gelezen. De tocht ging van vliegveld Istanbul via een overnachting in Bursa over onverharde wegen naar Eskişehir met BBQ/Picknick langs de weg. Twee weken later in het Diekman werd het overigens 6-1 voor Twente,dat terzijde.

Eskişehirspor verblijft momenteel in Hoenderloo voor een trainingsstage als voorbereiding op de competitie. In Loenen op het Lonapark van V.V.loenermark spelen ze 2 oefenwedstrijden .De eerste van vandaag tegen K.V.K.Tienen en morgen tegen AZ. Momenteel komt de club uit in de Süper Lig ,de hoogste afdeling in Turkije waar ze afgelopen seizoen een 5e plek behaalden en dus de voorronde van de Europa League. Hier moeten ze in de 2e ronde tegen St. Johnstone uit Schotland.De in 1965 opgerichte club heeft de bijnaam Anadolu Yildizi wat betekent “De ster van Anatolië”. De trots van Anatolië speelt haar wedstrijden in het Eskişehir Atatürk Stadion met een capaciteit van bijna 19000.

Dedê , de braziliaan,die eerder voor de B.V.B uitkwam is de grote blikvanger.Hij zou vandaag ook van de partij zijn.

De Belgische club K.V.K.Tienen is in 1981 ontstaan uit een fusie van RC Tirlemont en RRC Tienen. Ze spelen hun wedstrijden in het Bergéstadion ,capaciteit 7100 toeschouwers.

Vorig seizoen zag ik ze in een uitwedstrijd in de Tweede Klasse tegen Eendracht Aalst.(0-0) Helaas ging het voor de ploeg uit Tienen bergafwaarts en hebben ze verloren in de eindronde om het behoud van de Tweede Klasse.Bij het Aparthotel (S.V. Delden)hebben ze tot vandaag een korte trainingssessie belegt met als afsluiting deze wedstrijd.

Vanmorgen dacht ik nog dat het in Delden gespeeld werd. Na een telefoontje met iemand van K.V.K .Tienen werd het me duidelijk dat het verplaatst was naar Loenen. Lang zat ik te twijfelen om er heen te gaan want het weer was de hele dag erg slecht. Na het besluit om toch te gaan werd het weer ook beter! Heel apart, magie!!! Gelukkig ook maar want het terrein van V.V. Loenermark heeft geen tribunes. In het begin ging de wedstrijd gelijk op ,met enkele kansen over en weer.Daarna namen de turken het over en domineerden de rest van de wedstrijd. Waar de Turken de bal mooi en verzorgd rond lieten gaan probeerden de Belgen met snelle counters en spelhervattingen hun kansen te grijpen. Dit laatste lukte niet echt. De 2-0 was ook dik verdiend. Toch vond ik dat Tienen voor hun doen redelijk heeft gespeeld. Wat opviel waren de vele supporters van Eskişehirspor die deze wedstrijd vandaag ook pas op het programma zagen staan.Gisterenavond was het besloten om hier te spelen. Toch stonden er zelfs auto’s uit Duitsland met Turkse clubvaantjes erin. Tienen had een paar fans mee.

Al met al een leuke wedstrijd . Na de wedstrijd begon het weer te druppelen uit de lucht.