GroundhopCollection

02-07-2015

Go Ahead Eagles netherl - Ferencvárosi Torna Club Hongarije

 

Go Ahead Eagles - Ferencvaros

 Entree: € 15,-     Aanvang: 20.00u.

 

 logo go ahead eagles

                   1-1

 Ferencvrosi TC
 

 Competitie: 1e Kwalificatieronde Europa League

 

 Land: Nederland netherl

 

 Stadion: JenS Vesting

 

 Stad/Dorp: Emmen

 

 Toeschouwersaantal: 6248

 Doelpuntenmakers:

 0-1  Gera                 3'

 1-1  Vriends            45'

 

 Omdat F.C. Twente het Fair-play-klassement won mocht het deelnemen aan de 1e Kwalificatieronde van de Europa League. Echter, Twente zit financieel in zwaar weer en besloot het ticket niet aan te nemen. De tweede plek werd veroverd door Go Ahead Eagles en daardoor plaatste de Deventerclub zich voor deze voorronde.

Ondanks de wrange nasmaak van de situatie bij F.C.Twente wilde ik graag deze wedstrijd zien. Een unieke wedstrijd op meerdere vlakken. Het was immers 50 jaar geleden dat Go Ahead Eagles haar enige wedstrijd speelde in Europa. Destijds veloor het van Celtic met 0-6 en 1-0. Omdat het Fair-Play-Klassement aankomend jaar word geschrapt zal het voorlopig wel voor langere tijd de enige club in de Jupiler League zijn dat Europees haalt. Go Ahead Eagles degradeerde immers dit jaar uit de Eredivisie. Nog een reden is dat Go Ahead Eagles wegens verbouwingen aan de eigen Adelaarshorst voor deze unieke wedstrijd moet uitwijken naar de JenS-Vesting van F.C.Emmen. Dus toch een soort uitwedstrijd.

Bij de loting werd het welbekende Ferencváros uit Hongarije geloot. Doordat de UEFA een strafmaatregel tegen deze club heeft ingesteld van één wedstrijd zonder publiek kunnen de fans uit Deventer volgende week niet bij de wedstrijd in Budapest aanwezig zijn. Deze maatregel was wegens racistische uitingen van de doorgaans rechtse fans van Fradi.

De sfeer was geweldig vooraf buiten het stadion op het supportersplein als ook in het stadion. De Deventerfans deden er alles aan om de ploeg naar voren te schreeuwen. De bekerwinnaar van Hongarije was een stuk sterker in de eerste helft en kwam snel op voorsprong. Toch bleef Go Ahead zich dapper verzetten en probeerde met oppotunistische aanvallen de verdedigers van Ferencváros het lastig te maken. Het resulteerde in de verdiende gelijkmaker van Vriends. Hij schoot de eerste Europese goal ooit voor Go Ahead. In de tweede helft kropen de deventenaren af en toe door het oog van de naald maar het verzet bleef. met af en toe toch een leuke kans. Toch kwamen de ploegen niet meer tot scoren. Hierdoor heeft Go ahead Eagles nog steeds een kans in de Groupama Arena van Fradi.

 

 

 

 

 

 

 Meer foto's op http://www.freewebs.com/maaswupperexpress/wedstrijden/1516/gaeftc020715.html