GroundhopCollection

 

23-07-2013

F.C.Twente netherl - C.A.Osasuna spain

fc twente-osasuna

 

  Entree € 5,-  Aanvang 19.30u.

 

 twente

 0-0

 

 Competitie: Vriendschappelijk

 Land: Nederland netherl

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 5750

 

 

 

Met 28 graden overdag en 25 in de avond was het erg warm vandaag. Zo warm, dat ik i.p.v.de trein de fiets pakte om naar het stadion in Enschede te gaan. Met hier en daar een stop onderweg was de 22 kilometer best uit te houden. Vandaag stond de wedstrijd F.C.Twente – C.A.Osasuna op het programma. Deze vriendschappelijke wedstrijd zal voor mij de laatste worden in de aanloop naar het nieuwe seizoen van F.C.Twente.

Club Atlético Osasuna zag ik toevallig vorig jaar al aan het werk bij mijn bezoek aan Madrid. Toen spelend in het Calderón tegen Atlético Madrid (28-10-2013). Ook was ik al eens bij hun in het stadion in Pamplona, de hoofdstad van Navarra alwaar men overwegend Baskisch is.. Dat was op vakantie een paar jaar terug. Men opende speciaal voor mij de poorten van Estadio Reyno de Navarra (El Sadar) om me een kijkje te laten nemen in dit mooie stadion. Veruit de meeste mensen kennen Pamplona alleen van het afschuwelijke stierenrennen. Door de straten worden tijdens de jaarlijkse Encierro de San Fermin vele stieren opgejaagd richting de Stierenarena. Hier vooruit hollen dan vele idioten om niet op de hoorns te worden genomen. Gelukkig gebeurd dit dan wel vaak ,met dodelijke slachtoffers als gevolg. De stieren worden in de Arena uiteindelijk ook weer afgemaakt. Je moet het maar mooi vinden. Dan liever de voetbal.

Osasuna kende een aantal zeer goede jaren rond 2006 en belandde zelfs in de subtop op plaats 4. Gevolg was een Europees avontuur waarbij o.a. Heerenveen werd uitgeschakeld en men strandde op Sevilla F.C..

De laatste jaren is men echter aan het overleven in de Liga BBVA(Primera Division). Met een 16e plaats bleef men net boven de degradatiestreep. Dit jaar heeft men een trainingskamp in Nederland belegd en treed men aan tegen een aantal eredivisieclubs. Ajax won reeds in Emmen met 0-1 en NAC bleef steken op een 0-0. Na deze wedstrijd tegen Twente zal men nog aantreden tegen Heerenveen en NEC.

Na een rondje om het stadion en even bij de aankomst van de spelersbus van Osasuna te hebben gekeken ging ik op een terras zitten alwaar een aantal kameraden ook al zaten. Dit was zo gezellig dat we nog 3 minuten te laat binnenkwamen in het stadion. We zochten snel een plek en zagen dat de wedstrijd rustig voort kabbelde. De mooie blauw-rode clubshirts van de Navarrezen waren in de bus gebleven en met gifgroene uitshirts liep men nu rond in de Veste. F.C.Twente had wat meer speloverwicht en speelde al een stuk beter dan tegen de twee Duitse tegenstanders onlangs. Toch kwamen over de gehele wedstrijd niet veel kansen aan beide zijden. Castaignos miste weer eens een hele grote kans en aan de andere kant deed Las Cuevas hetzelfde. Promes had ook nog een leuke kans en daarna werd er toch eindelijk gescoord door een fraaie treffer van Joshua John. Echter de grensrechter vond deze treffer niet terecht en daardoor werd de mooie goal afgekeurd. Castaignos zou in de baan van het schot buitenspel hebben gestaan. Volgens mij was het wel een reguliere goal. Zo gebeurde er verder niet veel meer voor de goal en was de eerste 0-0 van dit seizoen al weer een feit. Voor Twente zijn er veel veranderingen. Zo speelde de nieuwelingen Tanda, Bouma en Marsman een verdienstelijke wedstrijd. Inmiddels is Chadli naar Tottenham Hotspur en Douglas naar Dinamo Moskou. Dico Koppers komt van ajax over naar Twente. Voor Osasuna gaat de voorbereiding verder na 3 wedstrijden met één goal tegen en 0 voor.

De fietstocht terug ging erg snel en zo was ik nog net voordat het helemaal donker was weer terug in huis.