GroundhopCollection

13-07-2013

S.C. Preußen Münster dgermany - F.C.Twente netherl

Preussen Munster-FC Twente

Entree € 9,-  Aanvang 14.00u.

 

 

 

           1-0

 

 Competitie: Vriendschappelijk

 Land: Duitsland dgermany

 Stadion: Preußen Stadion

 Stad/Dorp: Münster

 Toeschouwersaantal: 3116

  Doelpuntenmakers:

1-0  Halet          77"

 

 

 

Twente verblijft in Mariënfeld voor een trainingsstage van en week. Na eerder deze week te hebben geoefend tegen V.F.L.Bochum in het Heidewaldstadion van Gütersloh is het vandaag de beurt aan de tweede en laatste wedstrijd van deze stage in Duitsland. Dit keer werd er gevoetbald in Münster, dat ook niet ver van Mariëfeld ligt. S.C.Preußen Münster – F.C.Twente in het Preußen Stadion. Vandaag was de Open Dag met de officiële seizoensopeningswedstrijd van de Duitse club.

Het is al de tweede keer dat ik hier dit jaar kom. De prachtige derby van Preußen tegen VFL Osnabrück bezocht ik reeds in maart. Toen was het stadion met 15000 toeschouwers overvol en uitverkocht. Vandaag zouden er bij deze wedstrijd 3116 toeschouwers aanwezig zijn. Een bijzonderheid van deze visit is wel dat ik nu in het uitvak zat. Hoewel ik ooit al meerdere keren in het stadion ben geweest was dit weer iets nieuws.

Een uur van te voren waren we al bij het stadion aangekomen. De politie was behoorlijk voorbereid en verwachte nogal wat want ze waren met wel heel veel. Toen we het vak ingingen hoorden we alleen mensen Duits praten om ons heen. Er was een behoorlijke grote groep van Schalke reeds in het uitvak om de Tukkers te ondersteunen. Even later kwamen de Twentefans er ook bij en zo stond het vak redelijk vol. Het stadion is gewoon een pareltje. Mooie oude vervallen terraces in de curven. Het vak waarin wij stonden deed ons aan het oude Vak-P in het Diekman denken. De wc’s achter het vak waren zo smerig en krakkemikkig dat de vloer het bijna begaf. Een hele dikke Schalkefan ging naast me staan pissen en zakte er bijna door. De catering was wel oke , ook al was het bier net een paarweken over datum, het smaakte nog best evenals de bratwurst een stalletje verderop.

In de eerste helft begon Twente vrij offensief. Een 2–tal vrije trappen van Gutierrez brachten gevaar voor het doel van Preußen. De tweede vrije trap belandde op de lat. Hierna kwam Preußen er beter uit en dat resulteerde tot een paar gevaarlijke momenten voor het doel van de Tukkers. Castaignos had het vizier ook weer niet scherp en miste de grote kans op de openingstreffer. Hoewel er al meer te zien was dan de wedstrijd tegen Bochum was het niveau nog steeds erg laag. Marsman, die de eerste helft keeper was bracht vlak voor de rust nog een mooie redding.

De Tweede helft kwam Boschker erin en moest ook gelijk vol aan de bak. Preußen kreeg een paar dotten van kansen. In de 77e minuut was het dan toch gedaan. Na een mooie voorzet kopte Fransman Halet de 1-0 binnen. Vlak erna kreeg Preußen nog een strafschop na een overtreding. Bischoff maakte er geen 2-0 van want Boschker stopte de bal perfect. Op de tribune naast het uitvak hadden zich enkele lieden van Preußen tezamen met Heracles zich verzameld en waren drukker met het uitvak dan met de wedstrijd. Een pelotonnetje ME ging voor het hek staan en daarna was de rust wedergekeerd. Op het veld gebeurde inmiddels ook niet veel meer en zo verloor Twente andermaal deze week. Boschker en Tando ,een jongeling, speelden nog het beste. Fer is inmiddels verkocht aan Norwich City. Zo is er bij de Tukkers nog veel werk aan de winkel. S.C.Preußen begint aankomende week al met haar seizoen in de 3e Liga. Mehmet Kara “Fußballgott” ,tegen Osnabrück veruit de uitblinker speelde een onopvallende wedstrijd dit keer. Toch is de 1-0 een knappe prestatie van het team van trainer Dotchev dat zeker klaar lijkt voor en nieuw seizoen in de 3e Liga.

De terugreis duurde een uurtje en zo zaten we al weer vroeg aan het bier achter het huis.