GroundhopCollection

19-05-2013

F.C.Twente - F.C.Groningen

Seizoenkaart 2012-2013

 

Entree -    Aanvang 19.45u.

 

 

 twente

            3-2

 fcgroningen

 Competitie: Play-Offs voor plaats Europa League

 Land: Nederland netherl

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 22500

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Braafheid      12"

 2-0 Braafheid      23"(E.D.)

 3-0 Kirm             26"

 2-2 Gutierrez       83"

 3-2 Chadli           90"

 

 

De Play-Offs voor een plek in de Europa league zijn begonnen. De eerste wedstrijd in en tegen F.C.Groningen werd door een prachtig doelpunt van Gutierrez met 1-0 gewonnen. Vandaag is de beslissende return in dit tweeluik. F.C.Groningen zal alles uit de kast moeten halen om hier in Enschede te winnen. Kansloos zijn ze zeker niet. Twente heeft wel vaker steekjes laten vallen op beslissende momenten. De wedstrijd is gratis omdat het bestuur van Twente het niet gepast vond ,na dit teleurstellende seizoen in de competitie, om entree te heffen. Toch vonden veel mensen het wel best gezien de opkomst van 22.500 toeschouwers.

Bij Twente was Mihaylov nog geblesseerd dus stond Boschker weer onder de lat. Chadli was ook niet fit genoeg evenals Douglas om gelijk te beginnen. Bij Groningen maakt Kostic zijn debuut. De eerste kans is gelijk voor Hölscher van Twente. Bizot red prima. In de 12e minuut is het wel raak. Braafheid schiet van afstand onhoudbaar binnen ,1-0. Hierna liet Twente de teugels wat vieren en dat gaf Groningen de ruimte om te gaan aanvallen. Door een fout van Braafheid die net wel het goede doel trof,word het 1-1. Braafheid schiet de voorzet van Bacuna heel knullig in eigen doel. De groen-witten hebben weer hoop en hebben 1 goal nodig om door te gaan. Van de sterkte van de laatste weken bij Twente was niet veel te zien. Groningen zette andermaal aan en Kirm schiet de noordelingen naar de voorsprong. Op dit moment is Groningen door. De meegereisde fans zijn uitzinnig van vreugde. De fans van Twente morren maar blijven wel achter de club staan. In de rust is er genoeg stof om over na te praten.

De tweede helft moest Twente komen. Ze stuitten tegen een muur van verdedigers en veel kansen ondanks het speloverwicht komen er niet voor de thuisclub. Schreuder haalt zijn troef van de bank. Nacer Chadli komt erin en Hölscher eruit. Hoewel hij nog niet helemaal fit is kon je gelijk zien d.m.v zijn acties dat hij een meerwaarde is voor de ploeg. Groningen blijft stug verdedigen en gelooft steeds meer in het wonder van een overwinning. De druk word groter en Bengtsson zet de bal voor. De kleine Gutierrez kopt de bal tegengesteld in de goal. 2-2! Weer een belangrijke goal van hem. De supporters van Twente halen opgelucht adem en juichen de Chileen toe. Op dit moment gaat Twente weer door naar de beslissende ronde. In blessuretijd krult Chadli de bal ook nog eens achter Bizot. Een fantastisch doelpunt van de invaller die hiermee ook de wedstrijd afsluit. De finale van de Play-Offs word een wedstrijd tegen FC Utrecht dat vanavond met 2-1 SC Heerenveen uitschakelde. Voor Groningen zit na dit verlies het seizoen erop.