GroundhopCollection

12-05-2013

F.C.Twente - P.S.V.

Seizoenkaart 2012-2013

 

Entree -    Aanvang 14.30u.

 

 twente

            3-1

 psv100

 Competitie: Eredivisie

 Land: Nederland netherl

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 29350

  Doelpuntenmakers:

1-0 Castaignos      3"

2-0 Chadli             27"

2-1 Mertens          40"(P.G.)

3-1 Janssen           54"

 

 

De N.S. reed vandaag niet tussen Almelo en Enschede en dus was ik op de auto aangewezen. Omdat het nogal druk zou worden was ik ruim op tijd al weggegaan. Ik zette mijn auto in de wijk Twekkelerveld en moest een klein stukje wandelen richting de Grolsch Veste.

De wedstrijd ging nergens meer om. Jammer dat P.S.V. als afsluiter is gepland in het competitierooster. P.S.V. is tweede geworden dit jaar waar ze alles op het kampioenschap hadden gezet. Kortom een teleurstellend seizoen voor de 100 jarige club. Trainer Advocaat had ook gezegd dat hij alleen maar kwam om kampioen te worden. Dit is dus niet gelukt en Ajax ging ermee vandoor. Advocaat vertrekt bij P.S.V. en dit is dus zijn laatste wedstrijd. Voor F.C.Twente is het jaar ook teleurstellend op een 6e plaats geëindigd. Dat het kampioenschap er niet inzat is geen schande ,wel de manier hoe de tweede seizoenshelft is verlopen. De trainerswissel pakte echter wel goed uit. Schreuder((nog) geen diploma) die samen met Jansen(trainersdiploma) de leiding van M.c.Laren heeft overgenomen doet het de laatste tijd beduidend beter en laat de ploeg weer voetballen. Optimaal nog niet maar het lijkt er weer op. De jeugd krijgt ook weer een kans. Het belangrijkste is dat de rust weer wat terug is gekeerd in het team. F.C.Twente gaat donderdag spelen om de Play-Offs voor een ticket in de Europaleague tegen F.C.Groningen.

Vandaag werd er dus om des keizers baard gevoetbald. Het enige wat Twente moest doen is gewoon geconcentreerd blijven voetballen omdat donderdag weer een wedstrijd wacht. Natuurlijk wil je dan voor eigen publiek ook resultaat laten zien. Gelijk in de 3e minuut was het al raak en maakte Castaignos de 1-0. In de 27e minuut maakte uitblinker Chadli de 2-0. P.S.V. probeerde wel maar Twente wilde schijnbaar toch de laatste wedstrijd nog even laten zien dat het wel in staat is om goed te voetballen. P.S.V. had nogal wat ovetredingen nodig om de aanvallen te stoppen. Van Bommel kwam een paar keer goed weg. Van Bommel speelt ook zijn laatste wedstrijd bij P.S.V. Hij wil stoppen met zijn imposante carrière waarin hij vele prijzen pakte. Het kampioenschap in zijn dit laatste jaar bij P.S.V. zat er dus niet in. Vlak voor rust maakte Cataignos in het eigen strafschopgebied een overtreding op Hutchinson. De penalty die hierop volgde werd door Mertens benut.

De tweede helft was een stuk matter dan de eerste. Toch maakte Janssen de 3-1 in de 54”. Verder ging het aardig gelijk op. Van Bommel die al in zijn laatste duel een paar keer door het oog van de naald was gekropen kreeg nu wel eindelijk geel. Even later maakte hij een gemene overtreding waarna hij terecht rood kreeg. Zo moest het afscheid dus worden van de clubicoon van P.S.V. Gefrustreerd ging hij in de 71”naar de kleedkamer. Op het veld zou er verder niet meer worden gescoord. Zo won Twente haar laatste competitiewedstrijd dit seizoen.