GroundhopCollection

28-04-2013

F.C.Twente - N.E.C.

 

Seizoenkaart 2012-2013

Entree -   Aanvang 12.30u

 

 

 twente

          5-2

 necnijmegen

 Competitie: Eredivisie

 Land: Nederland netherl

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 29200

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Douglas              3"

 2-0 Castaignos          22"

 3-0 Chadli                 47"

 3-1 Van der Velden    51"

 4-1 Bengtsson           59"

 4-2 Falkenburg          90"

 5-2 Gutierrez             92"

 

 

Zondagochtend half negen stond ik al naast mijn bed. Das voor mij erg vroeg op zondagochtend. De reden is dat F.C.Twente - N.E.C. al om half één aanvangt. Half twaalf werd er op het station afgesproken met mijn kameraden. Zo waren we toch mooi op tijd in het stadion. Gelukkig waren we niet de enige supporters die deze aanvangstijd verschrikkelijk vinden. Er werden door de fanatieke supporters protestdoeken opgehangen tegen deze vroege aanvangstijden. Dit is dus puur voor het TV-belang en de vaste supporters moeten deze absurde tijden maar slikken.

Vlak voor het begin van de wedstrijd werd er nog een supporter”Dennis” d.m.v. een spandoek herdacht deze was overleden. Hierna klonk het fluitsignaal voor de eerste helft. N.E.C. had nog een kansje op de Play-Offs voor Europees voetbal mochten ze winnen. F.C.Twente heeft deze Play-Offs reeds gehaald en speelt de competitie gewoon uit. De hoop voor N.E.C. werd na een kopgoal door Douglas in de 3e minuut al om zeep geholpen. Een hoekschop van Hölscher werd prachtig ingekopt. Hierna konden de supporters lekker in de zon de wedstrijd aanschouwen. N.E.C. was niet bij macht om Twente het moeilijk te maken. Door middel van Castaignos en een prachtige goal van uitblinker Chadli stond het bij rust al 3-0. Chadli passeerde vanaf eigen helft de verdediging en verschalkte Sinouh.

Vlak na rust werd Twente even wakker geschud door een spaarzame kans dat een goal werd voor N.E.C.. Van der Velden maakte de 3-1. Maar nu dat de druk er deze wedstrijd af is voetbalde Twente geweldig en Bengtsson maakte de 4-1. Hierna was het tijd voor het debuut van Shadragh Eghan. Het 18 jarige talent dat geboren is in Ghana komt uit de eigen jeugd en viel prima in. Zo wil Schreuder en Twente meer jeugd in de toekomst gaan brengen. Das een groot verschil met Mc Laren die hier geen brood in zag. Op het eind gingen de spelers van F.C.Twente ook rustig aan doen. Falkenburg profiteerde en maakte de 4-2 in de 90e minuut. Heel veel mensen gingen al weg en dachten dat dit de eindstand wel zou worden. Gutierrez dacht daar anders over en maakte na de aftrap nog een mooie goal als afsluiter.5-2. Chadli was met 2 assists en een mooi doelpunt voor mij de man of the match. Zo is N.E.C. uitgespeeld dit jaar en gaat Twente zich opmaken voor de laatste competitiewedstrijd tegen P.S.V.