GroundhopCollection

14-04-2013

P.H. Almelo - S.V.Grol

PH Almelo-SV Grol

Entree € 3,-   Aanvang 14.00u.

 

 

 

 naamloosphalmelo

          4-1

 n sv grol

 Competitie: 2e Klasse J Zondag

 Land: Nederland netherl

 Stadion: Sportpark Schelfhorst

 Stad/Dorp: Almelo

 Toeschouwersaantal: 132

  Doelpuntenmakers: 

 1-0 N.Wennink     36"

 2-0 Meijer           43"

 3-0 Modderman    53"

 3-1 Nijhoff          72"

 4-1 Loohuis         75"

Op deze zondagmorgen waren we al redelijk vroeg op. We zouden visite krijgen. Echter een telefoontje tegen half twaalf bracht het nieuws dat de visite niet kwam. Nadat ik en mijn vriendin wat hadden gegeten wilde mijn vriendin naar één of andere koopzondag. Dit gaf mij de kans om hiervoor te bedanken en ergens een amateurwedstrijd te gaan kijken.

Na even scrollen op het internet was de keuze vrij snel gemaakt. PH-Almelo - S.V.Grol. Een interessante wedstrijd omdat het hier de nummer 4 tegen de nummer 2 van de 2e Klasse J ging. Ook mooi dichtbij, en zo was ik 10 minuten voor aanvang op Sportpark De Veenelanden dat in de wijk Schelfhorst ligt. Toevallig heb ik PH Almelo dit seizoen al aan het werk gezien in de Almelose derby bij Luctor et Emergo (zie verslag 03-03-2013). Luctor won toen verdient. Op moment staan ze ook bovenaan en dus S.V.Grol 2e.

Zoals ook beschreven in mijn artikel van dit jaar van Luctor et Emergo –HSC’21(26-02-2013) heeft PH Almelo een rode draad met Luctor qua historie. De club is in 1916 opgericht omdat er een oproep in de krant verscheen van de secretaris van Achilles’12 in Hengelo om katholieke voetbalclubs op te richten. Daad werd bij het woord gevoegd en de naam Almelo was geboren. Een jaar later werd de naam al naar PH (Prins Hendrik) gewijzigd. Almelo bestond al in het amateurvoetbal (S.V.Almelo opgericht 1914). Sportpark Sluiskade was de thuisbasis en dat werd gedeeld met Luctor en in de oorlogsjaren ook met MVV’29 en Oranje Nassau. Deze waren al snel na de oorlog weer weg maar P.H. deelde dit sportpark tot 1963 met de promotie naar de 3e klasse werd ook van sportpark veranderd. Sportpark de Horstlaan werd de nieuwe thuisbasis. Hier maakte P.H. een enorme ontwikkeling door. Van de 3e Klasse klom men op tot de 1e Klasse in 1995. Hierna moest men nog even terug maar in 2009/2010 was men op nieuw in de 1e Klasse. Sinds kort speelt men na degradatie weer in de 2e Klasse. De laatste 40 jaar was PH Almelo de hoogst spelende amateurvereniging in Almelo met een ledental van boven de 1100. Was omdat dit jaar notabene Luctor et Emergo de ban kan breken en op moment boven PH staat. PH heeft ook een aantal bekende betaald voetbalspelers grootgebracht. Sanchez Torres, Brama, De Visscher en Van Loo komen allen van deze club.

Tegenstander S.V.Grol komt uit Grolle , Achterhoeks dialect voor Groenlo, de stad bekend van het Grolsch bier. Deze grote club is opgericht in 1918. Het is een club die de laatste jaren juist in opmars is. Dit jaar draaien ze goed mee in de 2e Klasse J en zijn ze in felle strijd met Luctor et Emergo om plek 1 in de competitie. PH staat er een paar punten achter een doet goed mee bovenin.

Nadat ik een kaartje had gekocht en een wedstrijdformulier van een of andere kerel in een heracles-outfit had gekregen besloot ik op de kleine overdekte zittribune plaats te nemen. Behalve de tribune heeft PH ook nog enkele treden onoverdekte staantribune aan de andere kant van het veld. In tegenstelling tot Luctor trekt PH maar bar weinig toeschouwers. Omdat het zo’n grote vereniging is zou je anders verwachten. De clubliefde onder de eigen leden gaat tot een biertje na hun eigen wedstrijd. Minstens de helft van de aanwezige toeschouwers waren dan ook mensen uit Grolle.

De verwachtingen van een goed spelend Grol kwamen totaal niet uit. Weliswaar kregen zij de mogelijkheid op de voorsprong maar PH had in de eerste helft het heft in handen. Pas op het einde van de eerste helft werd dit uitgedrukt in doelpunten. Wennink en Meijer maakten de doelpunten vlak voor de rust. Na de rust pakte PH de draad gelijk weer op en maakte de 3-0 door Modderman. Dat de teleurstellende ploeg uit Groenlo nog een tegentreffer maakte deed er niet meer toe. PH had zelfs nog een toetje in huis. De ploeg uit Almelo speelde een mooie pot voetbal en won verdient met 4-1 .S.V.Grol zal wel dubbel gebaald hebben want Luctor verloor ook met 4-1 dus hadden ze mooi in kunnen lopen. Echter zat het er helemaal niet in en moet S.V.Grol de volgende keer hopen op 3 punten. Na nog even in de kantine een biertje gedronken te hebben reed ik rustig weer huiswaarts.