GroundhopCollection

10-03-2013

F.C.Twente - Vitesse

Seizoenkaart 2012-2013

Aanvang 16.30u.

 

 

           0-1

 

 Competitie: Eredivisie

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 29700

 Doelpuntenmakers:

0-1 Bony         63"

 

 

Nog steeds nagenietend van de wedstrijd van gisteren (Schalke-Dortmund) was het nu weer tijd voor mijn favoriete club. F.C.Twente –Vitesse zou op papier een topper moeten zijn. In werkelijkheid hebben beide clubs de laatste tijd wat punten verloren. Vitesse staat er echter nog steeds goed voor en heeft aansluiting op Feyenoord, Ajax en koploper PSV. F.C.Twente beleeft een vrije val. Na de winterstop werd er nog niet gewonnen,behalve de Cup in de winterstop op Maspalomas(2-0 Lausanne Sports). Het is op moment zwoegen voor de club. Schreuder doet er alles aan om het elftal weer in het gareel te brengen maar de laatste wedstrijden komt het er nog niet uit.

Daar komt nog bij dat Douglas uit de selectie is gezet om disciplinaire redenen.De Braziliaanse verdediger met Nederlands paspoort is over de schreef gegaan en dat pikt Schreuder niet. Een aderlating maar wel een signaal naar anderen.

Vitesse heeft een sterk elftal. Dat kan ook niet anders met de miljoenen die daar worden gespendeerd aan de club door de Georgiër Jordania. Met Wilfried Bony in de gelederen hebben ze op moment wel misschien de beste speler van de eredivisie van dit seizoen. In de winterstop besloot hij het jaar af te maken met Vitesse. Hij hoopt daarna wel op een transfer,maar die zal er dan ook wel komen naar een mooie club. De goalgetter van Vitesse heeft er al een behoorlijk aantal ingeschopt. Vitesse was dan ook dolblij dan hij bleef. Tijdens de wedstrijden dat hij dit jaar afwezig was om te spelen voor zijn vaderland Ivoorkust op de Africa Cup miste Vitesse haar goalgetter. Men had moeite om te scoren. Maar vandaag kon voormalig Twentetrainer Rutten gebruik maken van dit fenomeen .

Op het ongebruikelijke tijdstip van half vijf werd er afgetrapt. Een waardeloze tijd voor een toeschouwer ,maar ja het TV-geld is heden ten dage belangrijker.

Vrij laat ,maar op tijd waren we in het stadion. De aftrap volgde en Twente zette druk. De gehele eerste helft speelde Twente een wedstrijd vol strijd en passie. Dit hadden we al een tijdje niet gezien en dat werd met flinke vocale ondersteuning vanuit Vak-P gesteund.Vitesse probeerde ook aan te vallen en het werd zowaar een leuke wedstrijd. Willem Janssen van Twente miste de eerste grote kans. Een niet te missen kans ,maar ja.. Twente had geen geluk deze dag. Het spel,inzet en vrijwel alles behalve het geluk was aanwezig. Zo hield Vitesse stand. Tadic was de volgende die miste. Scheidsrechter Bossen had zijn dag ook niet. Hij keurde eerst een zuivere goal van Vitesse af . In de 2e helft keurde hij een goal van Bulykin af en even later toen Theo Janssen Bulykin onderuit haalde kwam er geen strafschop voor Twente.

De tot dan toe onzichtbare Wilfried Bony wist het net wel te vinden . Een aanname en gelijk een schot dat trof doel.Tja ,das dan wel een echte spits. De kansen bleven ook aan Twentse zijde met Hölscher en Tadic. Een voorzet van Castaignos werd op het eind door verschillende spelers gemist zodat er weer een nederlaag op het bord kwam. Het debuut van jongeling Zschusschen kon ook het tij ook niet keren. Maar er was weer strijd,passie en werklust gezien en dat vonden wij als supporters al een hele verbetering ten opzichte van vorige competitiewedstrijden. Nu pech volgende keer misschien weer eindelijk een overwinning.

In het Arnhemse kamp werd de overwinning uiteraard uitbundig gevierd. Vitesse doet gewoon mee om het kampioenschap terwijl F.C.Twente aan de play-offs voor Europees voetbal moet gaan denken. Beter is het gewoon even niet.

We bleven nog even een paar biertjes drinken alvorens we huiswaarts gingen.