GroundhopCollection

16-02-2013

F.C.Twente - Willem 2

Seizoenkaart 2012-2013

Aanvang 18.45u.

 

           1-1

 

 Competitie: Eredivisie

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 29500

 Doelpuntenmakers:

 1-0 Douglas        43"

 1-1 Ippel            90"

 

 

Trainer Mc Laren was teleurgesteld in de ploeg omdat ze slecht hadden gespeeld in en tegen P.E.C.Zwolle na het 1-1 gelijkspel. Vele fans zijn op hun beurt weer teleurgesteld in Mc Laren en het team. Zo stonden vele fans de bus op te wachten op het trainingscomplex.

De sfeer is momenteel dus niet om over naar huis te schrijven.

Normaal gesproken moet Willem 2 nooit een probleem vormen voor F.C.Twente. Maar bij de wedstrijd van vandaag was dat gevoel totaal anders.Elke ploeg lijkt op moment uiterst moeilijk te bestrijden .Mc Laren kan de spelers niet op de rails krijgen en er zit geen bezieling en samenhang in het spel. Er is meer nodig dan de “Clean Sheets”zoals Mc Laren predikt.

Vandaag was het moment om het tij tegen de nummer laatst van de Eredivisie te doen keren.

Vak-P had middels een actie pamfletten opgehangen met als doel om de tribune 10minuten leeg te laten als protest tegen het “slappe voetbal en waardeloze inzet”. Op de lege tribune lag doek met de tekst “Clean Shit”- “We want football”. Na de 10 minuten betraden de supporters de tribune. Deels goed en deels slecht ontvangen door het overig publiek. Slecht omdat sommige supporters van mening zijn dat je de club altijd moet steunen. Maar als je geen statement durft te maken veranderd er nooit wat. Persoonlijk vond ik het wel een goede actie.

Over de wedstrijd kan ik vrij kort zijn. Behoudens de eerste 10 minuten die ik ook niet heb gezien zat er verder weer geen creativiteit in en was de inzet weer erg slap. Hoewel Douglas Twente nog op voorsprong bracht met een kopbal ging het in de laatste minuut toch weer mis. De invaller Ippel schot de bal van afstand in de goal. De elf van Willem 2 roken hun kans en dat pakte goed uit. De vele meegekomen supporters van Willem 2 ,die over de gehele wedstrijd in het stille stadion goed te horen waren, konden hun geluk niet op.De thuisfans verlieten morrend het stadion en het uitvak vierde feest. Voor Willem 2 breken ook belangrijke tijden aan. Ze moeten vechten om degradatie dit seizoen te voorkomen. Elk punt is dus welkom in Tilburg al zal het heel moeilijk gaan worden. En bij F.C.Twente zal er heel wat moeten gebeuren om de negatieve spiraal te doorbreken.

De laatste foto is van een artikel uit de TC Tubantia. Ik kon er geen foto van nemen.