GroundhopCollection

06-12-2012

F.C.Twente  - Helsingborgs I.F.

FC Twente - Helsingborgs IF

Entree € 17,50     Aanvang 21.05u.

 

            1-3

 

 Competitie: Europa League 1e Ronde Poulefase

 Land: Nederland

 Stadion: De Grolsch Veste

 Stad/Dorp: Enschede

 Toeschouwersaantal: 15000

 Doelpuntenmakers:

 0-1 ÐurðiĆ           6"

 0-2 Bedoya          21"

 0-3 Sørum            67"

 1-3 TadiĆ             74"

 

 

De laatste wedstrijd in de Europa League Poulefase was er één om snel te vergeten. In de barre kou liep ik naar het station voor een wedstrijd in Enschede tussen F.C.Twente en Helsingsborgs I.F. Voor beide de laatste wedstrijd in Europa dit seizoen in een competitie.

F.C.Twente was definitief in Hannover uitgeschakeld en Helsingborgs I.F. al eerder. Beide clubs wisten dus niet te overwinteren. De eerdere confrontatie in het Olympia Stadion van Helsingsborg I.F. werd een 2-2. Hannover’96 en Levante U.D. overwinteren wel.

Helsingborgs I.F. had zelfs voor deze wedstrijd geoefend. Dat komt omdat in Zweden de competitie al ten einde was. De ploeg is zesde geworden dit jaar! De in 1907 opgerichte club wil dus wel degelijk nog een resultaat neerzetten ook al gaat het nergens meer over.

Bekendste speler voor ons is ongetwijfeld Bouaouzan. De speler die in het verleden toen hij nog voor Sparta speelde de beroemde keiharde tackle op Kokmeijer van de Go Ahead Eagles maakte. Hierna was het gedaan met de carrière van Kokmeijer. Vervolgens vertrok hij naar Wigan om na enkele seizoenen te verkassen naar Zweden om te voetballen bij Helsingborgs I.F.

Door de kou en omdat het dus een veredeld oefenpotje was waren er weinig toeschouwers op dit duel afgekomen. Ik denk zelfs dat het nog minder was geweest als er van te voren geen passe-partouts waren verkocht.Er waren zo’n 15000 man op dit duel afgekomen waaronder een fanatiek groepje Zweedse fans (Bortom Sans). Met een doekje probeerden ze nog wat sfeer te maken in het uitvak.

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden. Dit omdat er een grensrechter (Richard Nieuwenhuis) in Almere in het afgelopen weekend bij een amateurwedstrijd zo is mishandeld dat hij kort daarna overleed. Hopelijk zal het besef bij de mensen doordringen dat zulke agressie niet thuishoort op het veld,al heb ik de twijfels of het helpt in de huidige maatschappij.

F.C.Twente trad aan met heel veel jeugdspelers zoals,Born,Pelupessy en keeper Bednarek.

Alleen Braafheid stond op z’n normale plek. Helsingborgs troefde Twente gelijk af met in de 6e minuut al de eerste goal. Ze liepen zelfs gedurende de wedstrijd uit naar 3 ,maar het hadden er ook meer kunnen zijn. Twente kon helemaal niks aan de bal. Het publiek was meer aan het praten dan voetbal aan het kijken en eerlijk gezegd was het ook niet om aan te zien wat de Twentse ploeg op de mat neerlegde. Pas toen Helsingborgs het ook wel best vond en Tadic en Bulykin er op het laatst nog inkwamen deed de thuisclub nog wat terug. Tadic mocht de eretreffer nog maken voor de F.C.T.. Vervolgens gebeurde er niet veel meer en konden de kleumende mensen weer naar huis.